STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

När travsporten plötsligt blev roligare för en kort stund!

 

2020-03-30

 

Foto: Solvalla Travbana/Henrik Nilsson med Takata och farsan

Förutsägbara, urvattnade V75-omgångar är det många som tröttnat på, både aktiva och spelare. När ATG under extremt lång tid envisats med att köra V75 flera gånger i veckan och kryddar med Vinter Burst, ger bistånd till gudsförgätna platser i Sydafrika och utlokaliserar svensk travsport till Norge, då kan man bara skrika och göra motstånd.

Man tänker med något fuktigt i blicken på tiden då man vaktade faxmaskinen för att se vilket startspår hästen fick, när man ringde in startanmälan och knöt fingrarna i hopp om att inte Stig H eller Olle Goop skulle ha någon kanon i samma lopp. Långt före lånekuskarnas inträde, med få undantag. Har svårt att tro att ens hästägare dreglar över startlistorna på samma sätt som förr. Urvattnat var ordet.

Hovtramp/Ilse - Henrik Nilsson

Inte minst därför, är det fullkomligt underbart när en liten amatör med en enda häst på träningslistan vinner både försök i V75 och sedan klär av samtliga konkurrenter i FINALEN! Att det vinnande teamet är den femte största smällen i V75:s historia och bara spelad till 0, 31% på kupongerna, gör inte ett jäkla dugg! Tyst vart det. Inte minst på experterna i Tv-studion. Frågan är om de hunnit samla sig till nästa gång.

Hovtramp/Lasse - Henrik Nilsson på Sundbyholm

Henrik Nilsson med b-tränarlicens på Sundbyholm är ingen nybörjare. Däremot har han gjort det mesta själv. Tränat och putsat, från ponny till vinnaren i V75 – Takata.

 

Hovtramp/Ilse - Henrik och Simon Hoas som ska ta licens ...

Ödmjuk och hjälpsam redan som ung kille, med sommarjobb på Travskolan Sundbyholm, tror det var 15 år sedan barnbarnet tog ponnytravlicens som 8-åring och Henrik blev ”mentor” och stöttade under hela kursen.

Hovtramp/Ilse - Henrik hjälper till att värma Herculez...

Har sett honom då och då på travbanornas stallbackar, alltid i full gång med målmedvetna steg. Men det är inte ofta det händer att någon i princip ospelad häst vinner V75, men plötsligt händer det!

 

Så glad att lalla dessa ånekuskar travade på varandra fick flytta på sig, både i försök och final. Travsporten behöver fler käftsmällar och en förändrad inriktning hos alla dessa ”experter” och mick-hållare som trängs i mediabruset och oftast bara letar under strålkastarna, sällan bakom kulisserna där det "riktiga jobbet" med hästar och travsport pågår.

Hovtramp/Ilse

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)