STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Solsting eller mörka döljer det du inte skrev...

2021-07-15

 

Hovtramps arkiv - det går bra med röda också...

Krönikor är (personlig åsikt) roliga att läsa, oavsett om det handlar om politik eller bara se mig-hör mig-slå mig. Fungerar ungefär som feelgood-böcker eller bara att bli glad, upprörd eller frustrerad över. Krönikörer vill givetvis synas, få ett antal delande och gillande på FB (omvänd marknadsföring) all uppmärksamhet gills. Oavsett varför och ämne, annars blir det ingen mer krönika. Redaktionen räknar klick krönikan fått och skiter fullkomligt i varför, så en saftig, lockande rubrik är ett måste.

Micke Nybrink har många år som krönikör i Aftonbladet/Trav365 bakom sig och ska föreställa expert med inside information i Trav-Tv. Nä, verbal kan man inte beskylla honom för att vara språkmässigt, men många anhängare från torskläktaren gillar säkert det han skriver och följer ”tips.” Fast så värst rik kan han ju inte ha blivit på sina egna tips, borde väl ha svultit ihjäl egentligen vid det här laget. Kanske lämnar han in egna totorader som inte läsarna får ta del av.

Cyklar man regelbundet till rätt travgård, fikar och umgås med stjärntränare som får otroligt för mycket uppmärksamhet i press och media, borde man väl ha fått in lite klirr på liret, även om just de vinnarna ger blygsam utdelning i odds. Man kan ju förstås spela mer, eller hos bookie till bättre odds. Skit i ATG, det är viktigt med konkurrens.

Så värst mycket nyheter från ”gården” finns inte i Micke-krönikorna eller vad experterna diskuterar bakom kulisserna. För att få sitta i TV-rutan får man nämligen inte ha några egna åsikter eller berätta hemligheter, då förvisas man till ATG-Live. Fast inte ens där fick man dra vilka lågvattenskämt som helst, eller klanka på aktiva, då får man semester. Men…efter publikstorm som gillade tugget och orkar lyssna och titta är nästan alla tillbaks på stolarna. Utom Sofia Aronsson, som faktiskt har en hel del travkunskap innanför pannbenet, till skillnad mot andra. Tillhör inte mina favoriter, men rätt ska vara rätt. Det finns betydligt värre orsaker än en barstol. ATG Live, lågvattenmärke i min värld, men säkert underhållande för alla som inte kommer in på stallbacken och fortfarande tror på sagor.

Expressens motsvarighet till krönikör är Stefan Tarzan Melander

Ibland läsvärt och ibland inte ens med sanningen överensstämmande. Sverige med sina historiska rötter i brukshästar behöver v(ä)rkligen inte amerikanska influenser, flytta eller stöd svenskt och närproducerat...

Hovtramp/ Tarzan har glömt kameran hemma, Travgalan

Krönikörer pratar ofta i egen sak, det gör jag själv i bloggarna, men här känns det som att krönikören känner sig bortglömd eller har tröttnat på sin egen spegelbild. Beundran från omvärlden kanske är på upphällningen och vi vet att all framgång måste underhållas regelbundet. Våld, porr och orättvisor säljer, snälla hemma-hos-reportage vill inte många ha längre. Går att diskutera i all oändlighet.

Oftast sväljer läsarna texter i krönikor med hull och hår, utan att fundera på om det finns någon hållhake, något dolt i dimma eller något som går att utläsa mellan raderna. Kvittot på stortränarnas uppgång och fall, så länge hästar är av kött och blod och inte allting går att reparera. Inte ens Robert Bergh får behålla alla stjärntravare, tre stycken smet ut bakvägen till Svante Båth nyligen, som snart måste vara mätt.

Den enes bröd den andres död, fast inte i fabriksstall, bara hos mindre tränare som har en enda stjärnhäst inköpt för pengar man varken har eller får någon garanti för. Med tanke på hur många oegentligheter som sker bakom lyckta dörrar även i travsport för att få åtnjuta rampljus är vartenda inköp av importerade travhästar från stortränare en grov chansning. Oavsett vem som står för tidigare galenskaper.

Senaste krönika Stefan Tarzan Melander innehöll dessutom ett frågetecken? Fast jag förstår faktiskt varför inte tränaren fått svar från ST, se facit nedan…

Citat krönika: Mindre kul om Årjängs Stora är förspelet.

I propositionerna står det att 12 hästar ska starta. När listan kom fanns bara 10 hästar med. En ändring jag inte har sett information om någonstans.

Ifjol vann ju vår Milligan’s School loppet så jag hade hoppats få vara med, om inte annat genom att bli inbjuden på ett wild card som titelförsvarare.

Jag messade även frågan till ST:s sportchef innan anmälan. Jag väntar fortfarande på svar. Märkligt bara förnamnet. För klart att hästens ägare vill ha en förklaring.

Här kommer förklaringen, ST behöver inte svara!

Milligan School (Stefan Melander) vann Årjängs Stora Pris förra året, och hoppades på ett wildcard (som uteblev) var dessutom första reserv vid anmälningar, andra reserv var Diamanten.

Prop 5 Årjängs Stora Sprinterlopp – Gazza Degatos Minneslopp (Gr II Int.) STL Open Försök 7 (Final Solvalla 26 september) Mörk anmälan 3-åriga och äldre med lägst 900.001 kr. Körsven Kat.1 Körsvenner födda 030717 eller tidigare.

1640m Autostart 10 startande.

500.000-250.000-100.000-50.000-2.000-15.000-15.000-15.000 (8 priser)

Likvärd proposition år 2020.

 

Hovtramp/Ilse

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)