STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Under tiden går tiden...

2021-09-02

 

Under tiden som ST-handläggare funderar över slutligt beslut i Proppen-Gate, kan de ju passa på att plocka bort lite aktiva skämmiga licenser som kör omkring på travbanorna. Även om ST inte har samma möjlighet som myndigheter borde ju en viss nätbutik ägd av B-tränare försvunnit för länge sedan! Hittar ni inte nätbutiken så gå bara in på ägda hästar...Det finns alltid möjlighet att hitta det som fattas i era egna utredningar, börja jobba!

Har för länge sen delat ut stalltips om just den här (nyombildade) nätbutiken, har faktiskt ingen lust att möta just den här B-tränarens hästar i något enda travlopp! Dessutom, har det konfiskerats en förmodad kundlista och en krypterad laptop, där tekniker rekonstruerat beställningskorrespondens. Bara att köra!

 

Bengt Adielssons krönika tog upp samma ”problem.”

En dopinggrossist (B-tränare) som sålt preparat på nätet har erkänt. Jag är ganska säker på att han avslöjat sina kunder för att få strafflindring. Och hoppas verkligen att ST ligger på FBI för att få se om det fanns svenska köpare.

 

Propulsions evighetsutredning,

info från Svensk Travsports VD Maria Croon:

Förra veckan har genomförts förhandlingar i Svensk Travsports Ansvars- och Disciplinnämnd (STAD) gällande ansvarsfrågan kring Propulsionärendet. Det har nu gått lång tid sedan fallet uppdagades och det känns väldigt bra att ärendet nu behandlats i STAD och båda sidor har fått presentera sitt material. STAD hoppas kunna meddela sitt beslut innan septembers slut.

Oavsett utgång är det en historia som inte har några vinnare och ända sedan Svensk Travsport var klara med utredningen i oktober förra året har vi, liksom alla andra, längtat tills ärendet är slutgiltigt avgjort. På Svensk Travsport märks fallet av dagligen då vi efter vår interna utredning gått igenom hundratals instruktioner och sett över alla våra processer för regelstyrning. Ett arbete som behövde göras och som varit mycket nyttigt för hela förbundet.

Vad säger man egentligen? Aktivas handläggare har inte stake nog att tvinga fram eller besluta om sitt eget regelv(ä)rk, där man bevisligen undanhåller, negligerar och delvis skyller på motparten Daniel Redens och Ågerups advokat Jesper Arvenberg. Han som begärt ut ”slasken” (samtliga dokument, inget glömt eller gömt.) ST verkar inte ens kunna hantera sina egna jurister i STAD, de klev av utan att ha avslutat ärendet, men däremot har de salufört sin uppfattning. ST behövde med blixtens hastighet hitta två nya. Jaha, då passerade ett halvår till? Inräknat överklaganden som säkert kommer så fort beslut tas. De nya juristerna (började 7 augusti) och måste ju få läsa in sig på ”fallet” eller hur..

Oavsett vad man personligen tycker om den här soppan, ska regler följas och undantag eller särbehandling inte ens kunna uppstå. Är inte intresserad av att diskutera hur "duktig" häst eller tränare är med någon av de självutnämnda jurister som figurerar i osociala medias Travgrupper eller gråta ihop med några fans i kretsen runt hästen. Regler ska följas, oavsett vem/vad det gäller. Tappat förtroende går inte att ta upp.

 

Fast egentligen är det så enkelt som att bara bläddra fram till rätt paragraf och läsa innantill i Svensk Travsports eget regelverk.

Person som häftar i skuld (Exempelvis 26,3 mkr tillbakadragna prispengar) nä…skit i Ågerups miljardskatteskuld, den kan han sköta själv med Skatteverket.

Vd för Brixton Medical AB och tränare för Stall Zet som ägs av Brixton Medical, är Daniel Redén. Han säger i en intervju att han inte har någon aning om vem som äger bolaget han är VD för. – Det har jag ingen koll på, sa Daniel Redén

(hmpff, vet han vad han sa egentligen?!)

Reglementet 79§

Skulder som uppkommit i samband med tävling eller träning. Startförbud gäller även om häst övergår i annans ägo. Förbud meddelas av ST. Enligt denna paragraf beslutad påföljd kan inte överklagas. ST administrerar prispengar, uppfödarpremier samt andra former av bidrag för egen och sällskapens räkning. ST äger därvid rätt att kvitta egna eller förvärvade fordringar mot egna eller till ST överlåtna skulder.

Reglementet 81 §

Person, som avses i 1 § andra stycket a-d, kan meddelas:

kör-/ridförbud och/eller förbud att startanmäla om inte skuld betalas, som är förfallen till betalning till ST, anslutna medlemmar i ST eller juridisk person direkt underställd ST eller anslutna medlemmar i ST. Detta gäller också vid oreglerade ekonomiska mellanhavanden mellan tränare med A-licens och hästägare, om skulden uppkommit i samband med tävling eller träning. Häst, som företräds av person som står i skuld, som är förfallen till betalning, till ST eller anslutna medlemmar i ST kan förbjudas delta i offentlig tävling. Gäller också vid oreglerade ekonomiska mellanhavanden mellan tränare med A-licens och hästägare om skuld finns.

Hovtramp/Lasse - Propulsion

Nä, jag tycker inte ett dugg synd om någon annan än oss aktiva travmänniskor och TRAVSPORTEN! Speldelen är snudd på ett självspelande piano, oavsett om det är sniglar, sköldpaddor eller travhästar som tävlar. Spelare utan sportintresse skiter till och med i om bollen är rund, bara de kan spela.

Så, kära Ordföranden, VD:n och Styrelsen i Svensk Travsport, VAD väntar vi på egentligen?

Hovtramp/Ilse

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)