STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Det finns två sorter!

2021-09-13

 

Tidigare blogg visade enbart aktivt travfolk som hade utsatts för nät-hat, trakasserier och hot. Men det finns faktiskt en sort till i byrålådan, tränare och kuskar som inte kan uppföra sig, och bara ber om ursäkt när det inser att det är helt kört!

Funderade en lång stund på om det var lönt att späda på tidigare blogg-ilska, men efter överläggning med mig själv och lite fiskande hos aktivt hästfolk och nån tidigare anställd hos objektet (så andra inte har en helt annan uppfattning om just den här tränaren/kusken) för i så fall blev ju incidenten jag blev nära åskådare till enbart en engångsföreteelse, och en gång är ju ingen gång, medan två gånger är en gång för mycket.

Lasse/Hovtramp

Nä, det är faktiskt inte bara tränare och kuskar som blir hotade, det finns även tränare och kuskar som vid upprepade tillfällen tappar behärskningen och beter sig som någon som inte borde ha licens. Man slutar aldrig förvånas, även om man hade hoppats att en professionell tränare/kusk skulle ha mer innanför pannbenet. Att uppföra sig riktigt illa på en travbana, oavsett incident, är ingen bra idé. Räkna till tio och red ut galenskaperna efteråt, när hästen tagits om hand.

 Hade inte ens tagit med den här incidenten, om det inte var för att  tränaren/kusken tydligen inte har så stor variation i sitt språkbruk och inte ens lärt sig hur man kommunicerar med kollegor! Inte ens som lånekusk. Att kalla en äldre kollega med betydligt högre kompetens och många år i branschen för en radda tillmälen som inte ens lämpar sig i skrift och på väg ut från travbanan med hög röst rekommendera kollegan att börja föda upp kaniner i stället! Nä, det är knappast optimalt uppträdande, åtminstone inte i samma ögonblick som man kör av travbanan. Många trängs runt omkring som både hör och följer svadan som trillar ur munnen på denna självutnämnda stjärnkusk.

Det enda som stämmer är att hästen var både orutinerad OCH oregerlig, men en häst är en häst och det blir inte bättre för att en rutinerad lånekusk skriker åt både häst och volthjälp, rent av skämmer ut sig. Ouppfostrad på riktigt, borde fått en smocka när ingen såg, efteråt.

Gick hem och funderade. Uppförandekoden (Code of Conduct) verkar ju inte vara ett alternativ. Flera aktiva på banan kommenterade händelsen och föreslog både det ena och andra. Nu har händelsen mognat, och det var dags för lite research på nätet. Upptäckte dessvärre att det här var nog ingen engångsföreteelse och då är det dags att fundera på om det här är en lånekusk eller tränare man verkligen vill anlita?

Lasse/Hovtramp - Ilse Spin, inte heller alltid snäll...

Trevlig kväll!

Hovtramp/Ilse

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)