STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Vad är det värsta som hänt och vad kan hända?

2021-10-18

 

   

Har det hänt något? Svar ja.

När travkuskar och galoppjockeys säger NEJ till att bli involverade i spelkupper eller vägrar att betala för ”beskydd” till någon idiot som döljer sig bakom förtäckta hot via twitter, sms, mail, vad ska man göra?

Någon får en död katt i brevlådan, en annan blir av med det glamourösa jobbet, båda är konsekvenser och en påminnelse om att inblandade saknat social kompetens, HUR ska man tänka om de här två då?

Hästfolk har ju också sambo, familj, kanske barn, och ett gäng hästar som i bästa fall levererar och som du enligt försäkringsbestämmelser inte ens får låsa in när du går hem…

Att samhället förändrats och idioterna som borde varit inlåsta går omkring fria, har vi ju sett otaliga exempel på, varje dag. Ungefär som lilla sonen till Jimmy Åkesson (partiledare SD) sa på dagis till sina kompisen – Var är dina livvakter?

Kanske ska man ta knäppgökarna lite mer på allvar?

Varför inte gemensamt kräva att det inte bara blir en nedlagd polisanmälan på grund av brist på bevisföring…Sätt ett gäng frivilliga hackspettar och pensionerade grävare i jobb, då minskar knäppgökar och pappershögar på skrivborden i polishuset och hästfolket får vara ifred! Då händer det bara en (1) gång.

Att ge sig på ett djur eller en människa är stor skillnad. Ett djur kan inte alltid försvara sig, berätta eller polisanmäla. Har upplevt på nära håll hur häst blivit sönderbultad natte-tid i sin box, i stall med avstängd övervakningskamera. Vem i helvete gör så och dessutom vet hur det tekniska fungerar, i just det stallet? Knappast försöksutsläppt frigångarmupp, det luktar mer betald hämndaktion som så småningom får sin upplösning. Oavsett brott är det alltid någon som försäger sig, vet, har hört eller misstänker. Var så säker.

Hur vanligt är det att travkuskar och jockeys hotas, attackeras eller skadas med flit? Maffialiknande överfall när kusken inte vunnit eller förlorat i rätt lopp? Gängkriminalitet som gått överstyr? Vägrade kusken betala för ”beskydd?”Hämndaktion? Bara kusken vet, vi andra får gissa.

Kan inte minnas så värst många liknande omständigheter i Sverige som nylig  händelse med franska kusken, åtminstone inte som publicerats. Kuskar i Elitserien får titt som tätt elaka sms, förföljs av nät-troll och hotas till livet av anonyma spelmissbrukare och galningar, det finns flera exempel på detta (nämner inga namn.)

För länge sedan minns jag faktiskt att Sigge Vargen Hedman hade polisbevakning under ett travlopp på Solvalla, Någon hade hotat att skada honom eller hästen. Var det hästen Heliotrop, en hingst som vann 10 av 25 lopp? Känner till ett par utländska jockeys i galoppsport som ”råkat illa ut” när de inte gjort som de blivit tillsagda och några liknande incidenter, men det här…

Fransk kusk misshandlad!

Översättning från franska Paris Turf

Överfallen i sitt hem när han återvände från Vincennes (Val-de-Marne) tisdag 5 oktober 2021 riskerar Yoann Lebourgeois att vara borta från tävlingsbanorna i mer än en månad med flera frakturer. I Paris-Turf sa jockeyen från Caen att han var chockad och talade om "frakturer i skulderbladet, axeln, underarmen och många blåmärken". Detta stör hans tävlande om Golden Sulky. 2021 har kusken 222 segrar i sulkyn sedan 1 januari, sulky och monté.

Tränaren och kusken/ryttaren Josefin Ivehag blev visserligen påhoppad av TV4:s Sofia Aronsson på Bettans Bar efter Sprintermästaren, men det som press och media inte kände till var att här låg det inte bara en hund begraven…En barstol i huvudet kanske var billigt efter omständigheterna? 

Olaga hot dräller in med jämna mellanrum i Elitkuskarnas mobiler, ett svårstoppat otyg. Okänt nummer, kontantkort i mobilen, vad gör man?

Glömde att det faktiskt inträffat en allvarlig händelse för länge sedan…

2003 11 03 TT - Klipp – Travkusken kommer att bli borta länge från tävlingssulkyn efter att ha blivit svårt knivskuren natten till fredag och ådrog sig kraftiga skärsår på ena armen samt tre frakturer på den andra armen i samband med överfallet som skedde i en lägenhet i Malmö. En 37-årig man är gripen och anhållen misstänkt för försök till mord.

 

Hur du än tycker och tänker, godkänn aldrig ett övergrepp, en misshandel eller bli en del av tystnadskulturen!

Hovtramp/Ilse

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)