STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Nu finns det (kanske) hopp?

2021-11-19

 


När ST/Svensk Travsport med sin nya utredningschef Falkbåge äntligen spänner bågen och väntar i kulisserna, en vanlig tisdagskväll på Kalmartravet. Då börjar man hoppas på att äntligen händer det något på ”fuskfronten.”

Foto: Hovtramp/Lasse

För vem ? vill möta någon i loppen (oavsett häst och lopp) som samma morgon fyllt på (slangat) sin starthäst. Att det behöver fyllas på är i vissa fall helt klart, inte minst då amerikanska, italienska och i viss mån franska hästar hamnar i Sverige. För den som en gång börjat tillföra den stackars hästkroppen vätska och näringslösningar av alla de slag kan inte bara sluta fylla på, helt plötsligt. Det går inte ens att laga det som förstörts, möjligtvis det som berörts. Kroppens naturliga funktioner och organ är inget man leker med utan att straffas.

Varför gjorde sig ST:s utredningsfolk sig plötsligt besvär att åka ända till Kalmar, en sketen kväll när det småduggade och man helst ville sitta hemma och titta på TV-utsändningarna från travbanan.

Jo. Enbart för att ta dopningsprov på Jerry Riordans hästar. Dels på Nilford des Baux som dessutom ströks före 150.000 kronorsloppet, utan att ens vara halt, och inte av banveterinär enligt resultatlistan. Trots att spelfavoriten ströks före loppet togs dopningsprov ändå på hästen.

Så gjordes det även på Riordans andra starthäst, den 3-åriga märren i sjätte loppet, Lillianes Love. Stoet slutade 2:a och var enda häst förutom Nilford des Baux som det togs dopningsprov på under kvällen, trots flera penningförstärkta lopp. Varför tog man inte på vinnaren i loppen också? Allt kan ju hända och händer.

Häst som i förväg utses för provtagning testas oavsett om den startar i loppet eller stryks. Slunmpmässigt urval enligt Svensk Travsport. Så jäkla slumpmässigt känns det definitivt inte i detta fall.

Under tävlingarna på Kalmar 16 november med 11 lopp togs bara dessa två (2) dopningsprov under hela tävlingskvällen. Så jäkla dyrt är det väl inte att ta några extra prover på vinnarna, eller förlorarna, när ni ändå var där. En fuskare (om det nu är så) kommer aldrig ensam. Hmpff.


Hovtramp foto

Funderar på hur alla de där lånekuskarna tänker som kör åt Jerry Jeremias Riordan? Avfärdar de helt ST:s fleråriga klappjakt på tränaren som elakt förtal? Väntar tills bevis finns? Självklart är det svårt att säga nej till att få köra presumtiva vinnare, men i längden måste det väl bli svårt att blunda.

Åtminstone när avhoppade hästskötare informerat ST och vidhåller sina påståenden. Förresten, Kevin Oscarsson som kör ibland åt Riordan jobbade ju under en kort period åt honom. Magnus A Djuse har kört de bästa hästarna, Jeppson och Johan Untersteiner med flera säger inte nej tack. Bättre hästar har ju knappt någon svensklicensierad tränare haft i stallet, så varför slutar folk, vill inte alla hästskötare jobba där?

Jerry Riordan har A-licens i Halmstad, och i Sverige är ”vi” betydligt generösare än i övriga travländer. Den som inte är välkommen i Italien, humpf! då kan man ju lyfta på ögonbrynen, för där är ju allt tillåtet eller mörkas med hjälp av ”rätt” folk...

Så här många dopningsprov togs utan föranmälan under oktober...
Prover utanför tävlingsdagar (out of competition eller pre-prover)

Trevlig fredagskväll! Njut av ”mörkret” så länge det varar…

Hovtramp/Ilse

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)