STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Bokslut i travfabriken

2021-12-15

 

Hovtramp foto - Silvergrisen

Svensk Travsports överdomstol (givakt!) förnekar sig inte!

Först förhalas Stall Zet/Ågerup-Redéns Propulsion-ärende i två långa år innnan ST äntligen kvittar mot insprunget, kan man få se kvittningarna?...sen ska alla aktiva behöva se på hur Stall Zets målvakt/Daniel Redén skördar framgångar vecka efter vecka utan att någon travtränarkollega med lite stake vågar sätta ner foten, samla ihop övriga 495 proffs och säga – nu är det nog!

....tänkbar tränare som törs såga ifrån...

Pröjsa det ni är skyldiga och Redén, tacka dessa dyselektiska handläggare för att du varken blivit avstängd från att anmäla hästar till lopp eller behövt avstå från strålkastarljuset. Att trav-TV:s oljiga experter inte kan sit eget reglemente och vissa har häst hos dig, gullar och intervjuar i tid och otid på bästa sändningstid gör inte saken bättre. En skurk är alltid en skurk, även med en ny keps.

Förhandlingarna i Propulsion-ärendet framflyttade...

Överdomstolen har beslutat att ställa in förhandlingen angående Propulsion som planerades till den 15-16 december. Detta då det enligt överdomstolens uppfattning för närvarande finns alltför många okända smittorisker med Omikronvarianten av Coronaviruset?! Ny tid för förhandling kommer att bestämmas när smittoläget klarnat. Om 2 år?

Har de hört talas om internet? Videokonferens? Digitala möten, sluta ljug för oss som pröjsar er lön!

CORONA, herregud, hade STAD/Svensk Travsport inget annat att skylla på! Man tar sig för pannan. Belägg Stall Zet stallet med kvarstad, använd Kronofogdemyndigheten och skramla in vagnar och hästar som ni gör så fort någon liten amatör eller mindre tränare oförskyllt blivit dopinganklagade, trots att det egentligen var en felmedicinering och preparatet låg kvar latent i hästkroppen.

Lika inför lagen? Knappast. Anställ handläggare som har språkkunskaper, som kan skilja på nervös och nerved och kan läsa travsportreglementet. Borde väl vara dokumenterad kompetens på ST.

  

Hovtramp/Ilse - vem är bäst 2021?

BÄST, STÖRST OCH VACKRAST?

Nu är det dags igen! Enda tröst, det lär ju inte bli Propulsion som blir Årets Häst i år. Man kanske borde rösta på On Track Piraten, det vore ju en lagom avslutning på en hiskligt lång karriär för en av få hästar som folk i stugorna kan namnet på.

Planen ligger fast med elitloppsvinnaren Don Fanucci Zet.

Efter onsdagens lopp (idag V86) på Solvalla hoppas stallet på en start i världens tuffaste travlopp.

 Foto: Malin Albinsson/TR-Bild - Per Nordström

Årets tränare (hmpff) undrar just om Per Nordström får sina välförtjänta röster nu när skandalrättegången kom upp, precis lagom till röstningen. Som bekant kan ju inte folk i gemen skilja på sak och person, än mindre osociala medias travsidors påhejare.

Vid minst fyra gånger har Nordström kört in mer än 975.000:- i ett enda lopp! Hästarna som borde ge honom Årets Tränare-pokalen är bland annat Önas Prince, Felix Orlando, Islamist Sisu och Good Vibes. Svårt att göra om och slår betydligt högre än färdiga plastprodukter från USA.

Per Nordström fälld i tingsrätten: "Domen ska överklagas"

Tingsrättens dom i målet om Ferrari Sisu kom den 11 dec 2021 mot travtränaren Per Nordström, som ska betala Jerry Bengtssons rättegångskostnader 815.269:- och skadestånd 50.000 för de hästaffärer bolaget 1609 hade delade meningar om (år 2016.)

Vad det handlade om? Det har ju faktiskt gått fem år (5år)

Djali Boko, Darling Hornline och Cashbak Pellini hämtades på Per Nordströms gård. De såldes till Göran Falk för 2,6 mkr men fick inte hämta hästarna…Per Nordström hävdade att hästarna sålts till underpris och att en likvidator skulle syna hästaffärerna. Trav 1609 AB;s företrädare Jerry Bengtsson yrkade på indragen licens för Per Nordström och ett kraftigt skadestånd.


Hovtramp/Lasse

Årets kusk, hoppas för bövelen att det inte blir en LÅNEKUSK!

Minns fortfarande idag vad salig Jim Frick väste fram med sin hesa röst – de där lånekuskarna är början till travsportens undergång.

Vem som ska utses till Årets Häst 2021 sker som vanligt genom en omröstning där alla kan vara med och lägga sin röst (SHK står för 50 % av rösterna, svenska folket för 50 %). De fyra kandidaterna presenteras av SHK (Svenska Hästsportjournalister) i mitten av januari och det gäller även Årets Kusk, Årets Tränare och Årets Kallblod.

Fast det är nog ingen risk att SHK:s styrelse tar mina röster på allvar, det har de aldrig gjort. Mina två och fyrbenta idoler är alldeles för seriösa och jojnar varken Kobolt-gänget, milkshakepåfyllarna eller de som borde smugit ut bakvägen och varit tacksamma att inga tester gett positivt utslag, ännu. Fast enligt insideuppgift ligger Frankrike, USA och Finland mil före Sverige med att dölja det som finns i hästkropparna. Det går tydligen att neutralisera det mesta med blockeringsmediciner och allsköns hokuspokus.

Men lilla bajken då, hur ska det gå 2022?

Nu får lånekuskarna börja gå på GYM, för nu kan de inte ligga ner längre i loppen. Åtminstone inte i voltstart. Nu får de börja köra häst istället för att surfa på vindpustarna.

Vilken vagn ska vi ha idag då? Och vem ska köpa alla dessa dyra vagnar som blir över? Det är ju inga billiga prylar direkt som travtränare måste ha om de ska hänga med hos hästägarna. Bara hjulen till en bike kostar lika mycket som en vanlig normal sulky.

Hovtramp/Lasse

Vilka vagnar är då "amerikansk sulky"?
Svensk Travsport klassificerar tillsammans med tillverkarna de sulkyer som finns på den svenska marknaden. Listan publiceras löpande och kan läsas på ST-sidan om utrustningsbestämelser. De sulkyer som på aktuell lista är klassificerade som amerikansk sulky är inte tillåtna i voltstartslopp från 1 januari 2022.

Sulkyer som ej finns på ST-listan – ekipagekontrollanten gör en bedömning, pfuii! Hoppas inte ekipagekontrollanten kommer direkt från ponnyfållan och har gått mer än tvådagarskurs. Annars kan det gå precis hur som helst i bedömningen. Ekipagekontrollanten kan även hindra andra typer av sulkyer från att användas i voltstartslopp (t ex egenimporter, nytillkomna modeller/märken eller felmärkta sulkyer) om ekipagekontrollanten bedömer att sulkyn bör klassas som amerikansk sulky, trots att den vid tävlingstillfället inte är upptagen på listan.

Vad händer om hästen har fel sulky?
Amerikansk sulky räknas som otillåten utrustning i voltstartslopp. Om felet upptäcks före start ska ekipaget lämna banan för att rätta till utrustningen (det vill säga byta till godkänd sulky) och tränaren får böter. Om loppet hinner starta innan felet upptäcks ska tränaren bli bestraffad i efterhand men resultatet kvarstår.

Vilka Årets julklappar kommer man ihåg?

Fick du nån bakmaskin 1988 eller en spikmatta 2009?

Nä, jag behöver nog ingen råsaftcentrifug (2013) eller robotdammsugare (2015) har ju sambon! Elcykel (2017) kan jag vara utan, slå ihjäl mig kan jag göra utan hjälp. Återvunna kläder (2018) har jag burit sen 1970 eftersom jag är rädd om allt jag betalt för, så det kan vi hoppa över.

Vad behöver Svensk Travsport i julklapp?

Handläggare med språkkunskaper, godkända av de aktiva

Blodbyte behövs på många avdelningar och nytt handplockat folk som kan kavla upp ärmarna istället för att lägga ut visselblåsartjänster, där de aktiva kan få skvallra hur de vill, på både gott och ont! Bjuder på ett par stycken gratis utan att nyttja visselblåsartjänsten.

Pedofilanklagade kusken som dessutom slaktade en sjuk hästägares häst och tog slaktpengarna till sitt eget Nordeakonto, han kör fortfarande omkring i sin skitiga dress. Stortränaren som sa upp kollegan när de inte stod ut med hans systematiska spanking av andras hästar på gården där de hyrde box, jodå, han flinar fortfarande i press och media och berättar glatt om sitt förtjusande liv i poddar från nationalarenan. Såja, nog med stalltips, börja jobba!

 

Prispengarna ökar lite försiktigt, men samtidigt vill vissa av hyrkuskarna ha mycket mer betalt för sin uppsittning,  utan att de värmt hästen, pratat med tränaren eller har tid att köra tillbaks till stallet efter loppet. Såja.

Garantipengen från ST försvinner alltså om man anlitar ”fel” hyrkusk. Om 500 spänn debiteras för varje gång lånerumpan sitter i sulkyn oavsett resultat, vem ska då betala, tränaren eller hästägaren? För ca tio år sen var höjningen på gång, men då satte nestor Stig H Johansson ner foten och höjningen uteblev. ”Vi behöver bara få ett okej kvitto” - återstår att se hur många uppsittningar det blir för de här hyrkuskarnas tvåminuter i loppen...

Till sist...här spar man inte på krutet!

Vuxenmobbing finns överallt, men ibland vågar enstaka offer och utsatta stå på sig, utan att ha en hel MeToogrupp bakom sig! Bra jobbat.

Trevlig onsdag, glöm inte beundra P d´A vinnaren på V86 ikväll.

Hovtramp/Ilse

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)