STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

ORD mot ORD

2022-01-12

När travsportens överdomstol (herregud, finns den?) agerar som det gäller liv eller död och ord står mot ord. Kusken säger en sak, måldomare och funktionärer något annan. Alltså. Ord mot ord. Ljuger kusken eller har rättsskiparna egna uppfattningar om "de där" som står vid skranket? Man är faktiskt inte mer skyldig för att man gråter, protokollföraren behöver definitivt inte skriva i officiella beslut att kusken bryter ihop.

Självklart ska drivningsreglement finnas och spödrivning helst helt förbjudas. Det är jag den första att skriva under på. Samtidigt måste travsportens avlönade kontrollanter visa respekt och lyssna på motparten. Får en känsla av att så inte alltid är fallet. Den som körde eller red hästen har det rätta svaret. Eller inte.

lögndetektor med elstöt

Filmsekvenser måste vara glasklara för att användas som bevismaterial. Har frågat ATG (lopparkiv/Live-inspelningar) vid ett par behovstillfällen efter film som 1) spelats över/raderats på travbanan 2) kunde inte zooma in ”tillräckligt” för att visa hur kusken hämtade kraft nerifrån banan och klappade till hästrumpan, men tre rejäla märken blev det. ATG kunde dessvärre inte hjälpa till, men en polisutredare som senare utredde ”fallet” på uppdrag av banveterinärs polisanmälan var av annan åsikt.

Kusken i länken har varit i blåsväder tidigare, fast då handlade det om ansvarsfrågan, eller rättare sagt bristande ansvar (kännedom om karensregler.) Ibland är ekipagekontrollanter och funktionärer uppmärksamma, fast det beror dessvärre ibland på vilka de gillar, och motsatsen. Bevis finns, ryttare/kusk berättade om byte av bantillhörighet, på grund av ideliga påhopp från anställd på travbanans inskrivning, men jobbade även som ekipagekontrollant och i dopingbox. Sanningshalt vet bara inblandade, men offret var rejält frustrerad och ledsen, kan intygas.Tvingas inse att det ibland beror på VEM som sitter i heta stolen eller får stå i givakt inför övermyndighet. Sila mygg och svälj elefanter.
Kanske en minneslucka uppstod hos just den här kusken, kanske inte. Bara kusken vet om pisken verkligen fanns i munnen eller på hästens rumpa. Beslutsdokument känns i allafall tveksamt. Den här gången sköt man inte heller upp eller ställde in förhör på grund av Corona! Pfuiii.

Foto: Hovtramp/Lasse - Propulsion

Kanske är det då äntligen dags att tvinga fram beslut i Propulsion-ärendet eller ska stall Zets tränare/ägare kvitta hela skulden innan beslut sker? Franska travförbundet har begärt in varenda krona hästen tjänat i franska lopp, där gick det fort! Kanske återbetalningen till ST bara är en chimär för att lugna aktiva som bestulits, vem vet.

Astronomiska summor kan hittas och återfinns i bokslutet?

Eller tar ST-kvittningar samma väg som det totala bötesbeloppet 2021 (över sju miljoner kronor)...rakt ner i stora arkivet, det svarta hålet?

Årsredovisning 2020 – tjofadderittanlambo!

Hovtramp foto

Håll ut, snart V86 och alla kan vinna!

Hovtramp/Ilse

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)