STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Så kan det gå när inte haspen får vara på...

2022-01-24

Nä, Capital T.Franklin ströks på Mantorp lopp 3.

Hästen var frisk men kusken var inte lika välkommen.

Det tog ett tag innan omvärlden förstod att Joakim var tillbaks igen...Svensk Travsport är frikostiga med licenser. Nä, inte Joakim Granlund utan Joakim Almqvist. Fast namnbytet hjälpte föga den här gången, struken på grund av hotbild mot kusken…någon ny kusk sattes inte heller upp utan hästen ströks. Hästägaren har förmodligen råd att låta hästen vila.

 

Svensk Travsports hjärntrust tycker inte det är så farligt att våldta hästar och hundar, risken för återfall är minimal och rehabilitering är slutförd. Pfuii! Då hör ”djurvänner” och aktivister av sig i mängder, skriver av sig ilskan på trav-nätet och tar strid för hästarna. Någon tyckte till och med att även inseminering av ston var våldtäkt.

Kusklicens och tillåtelse att åter vistas i travmiljö är om jag får bestämma tveksamt godkänd, även om grabben vistas i pappans stall. Det väcker givetvis ont blod i de flesta som har hästar i närheten. Återstår att se om Svensk Travsport viker sig för gallskriken och tar tillbaks licensen. 

Capital T.Franklin som skulle startat på Mantorp (Stall Uffe) tränas av Stefan Granlund. Hästen blev STRUKEN på grund av hotbilden mot kusken. Stall Uffe har många hästar hos Stefan Granlund (Joakims pappa) och brukar även ha häst hos Christer Graaf. Ulf Hellström ägde tidigare mångmiljonärskan Jodas Julia hos Tarzan och Cattis, mor till Kadett C.D. och även Igor Brick (senare avelshingst) hos Cattis Lundström.

 

Visst har det hänt en del på travbanorna som inte hör dit, men trots att spelare får spunk ibland och skickar hot-sms till kuskar är det sällan kusk eller häst stryks i loppen.

En ålderstigen incident i Tommy Hannés stall på Solvalla kunde gått riktigt illa. Kulor ven över huvudet på kuskar och hästar på stallgången, som fick ducka rejält. Gissar att det var Uppsalamaffian som jagade nån hästägare som var skyldig pengar. Kulhål i betongväggen visade att det hade hänt.  

Var dessvärre även närvarande när Joksi blev skjuten i spelkön på en av Solvallas restauranger. Joksi var välkänd på både stallbacken och vid sitt eget bord på restaurangen. Han jagade ofta stalltips och var frikostig med dricks efteråt om det gick bra. De flesta hade respekt för honom, två meter lång och storspelare. 

Skulle precis hämta en guidegrupp, stod en bit längre ner bland borden i restaurangen tillsammans med RST:s Siv Thunell, som ofta hade småpratat med killen (vakten) lejd att skjuta Joksi. En av totokassörskorna på andra sidan totoluckan undkom kulorna genom att slänga sig på golvet. Medlem i Solvalla Damklubb men satt aldrig i totoluckan igen. En hel story för sig själv, kanske orkar nån dag...

Hovtramp/Ilse - Solvalla vakt

Nu var det länge sedan något liknande hände. På stenåldern, när Heliotrop och Sigge Vargen Hedman hade polisbevakning vid utfarten till travbanan och i stallet. Något hade bevisligen hänt, men Heliotrop startade och Sigge Hedman var inte lättskrämd. Heliotrop vann tio lopp under slutet av 70-talet. Vet faktiskt inte varför den där polisen med batong stod där i grindhålet, var någon arg på Vargen? Visserligen hette ägaren George Rufli men…Kanske nån som vet.

Hovtramp/Ilse

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)