STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Miljardärer och fifflare går alltid fria, handlar aldrig för bara en tia...

2022-02-27

STRUL, på riktigt

ATG har inte bara teknikproblem, snart har de kanske "kundproblem" också? ATG har på uppdrag (penningtvätt) skickat kärleksbrev till alla spelkunder. Hur i hela friden ska de kunna behålla en enda kund? Eller är även storspelare så här lydiga...hade ATG inte kunnat formulera sig lite annorlunda och varit tydligare med orsaken?


Spelbolaget ATG drabbas alltför ofta av driftstörning

...på grund av tekniska problem, spelmöjlighet skjuts upp och tekniker jobbar sig blodiga strax före start i V75, V86, tävlingar välbesökta av spelarkollektivet. Jobbigt läge?

De aktiva då, hur jobbigt är det för dem? ibland har lopp skjutits upp eller hästar har tvingats snurra runt på travbanan, utan möjlighet att få lämna den ens för att värma sig. Det är vinter, vilken överraskning!

V75 på Romme tidigare i år, droppen?

Multijackpott ofattbara 80 millar och inloggningsproblem för spelkunder redan från 12.30 just då många laddar startlistor, andelsspel och hästar börjar värmas.

Klockan 13.45 sköts V4 och V75 upp till 15.45, därefter till 17.20. tretimmaroch 35minuter. Beslut i samråd med personal på banan och Svensk Travsport. Hur gick det för de aktiva som redan hade värmt sin häst då? Hur många gånger ska man behöva värma? Säkert fick fler än en tränare förberedelserna förstörda...

Klockan 15.30 kom ny information upp på Tv12

V75 sköts upp till 18.20. Hur många gånger ska hästarna värmas? Tre? Sjätte och sjunde V75 kom iväg 20.12 och 20.35, på kvällen! Vinter, kallt, hästar hemma i stallen väntar på mat? När V75 äntligen kom igång var omsättning 156.229.229 kronor. ATG:s ansvariga meddelade att aktiva som drabbats under dag, kväll och natt skulle få plåster från intäkterna.

Så här såg kärleksbrevet från ATG till de drabbade ut:

Det blev en sen kväll på Romme, det var vårt fel och det ber jag om ursäkt för. Här kommer länk till presentkort som till viss del kompenserar de timmar du fick jobba extra. Vänliga hälsningar Hasse Lord Skarplöth VD ATG. I sms:et till aktiva fanns länk med två presentkort (värde 400:-)

Nä, nu är det nog dags för dammsugning av servrarna, nya installationer och programvaror kostar enligt insatt flera miljoner kronor så det lär nog inte hända…

Spelinspektionen gav ATG anmärkning för tekniska problem som uppstod redan i mars 2020.

Aktiebolaget Trav och Galopp (ATG) får anmärkning på grund av att tekniska problem gjort det möjligt att under en begränsad tid få bonus mer än en gång.

AB Trav och Galopp har pellicens till 2023 12 31 (onlinespel/vadhållning)

ATG har fått anmärkning för:

att ha tillhandahållit spel hos oregistrerade ombud (!?)

Tekniska problem som gjort det möjligt att få bonus mer än en gång.

Ett föreläggande att göra rättelser i förordning om tillfälliga spelansvarsåtgärder.

Anmärkning och sanktionsavgift för bonuserbjudanden.

Anmärkning för otillåten vadhållning. (!?)

Beslutet har vunnit laga kraft

 

arkivbild

Hur motiveras aktiva (tränare, hästägare och uppfödare)

att uthärda utan att ha något enda att säga till om? Ropen skalla – mer pengar åt alla? Tror inte det räcker med enbart bistånd, nu när Svensk Travsport valt in styrelser och medlemmar som vill kasta ut fotfolket från Svensk Travsport, då är det absolut dags för blodbyte.

Travklubbarna, kulturarv med urgamla traditioner… tydligen på väg att röstas bort som medlemmar i Svensk Travsport? Första steg har redan tagits, vid nästa fullmäktigemöte kan travklubbarna försvinna från Svensk Travsport – om inte någon med hjärnan i behåll ändrar på saken?


Bistånd eller lön för mödan? Mer pengar till sporten från överskott? Det överskottet som läggs på mängder av helt j-a onödiga skapelser, skalbolag för diverse penninggömmor. En läsvärd artikel (SulkySport) redogör för hur man friserar årsredovisningen så aktiva och travbanor håller käften.


Hovtramp/Lasse - adjöföreställning Readly Express

Varför i hela friden säger inte varenda travbana hejdå till Svensk Travsports strypgrepp och ordnar egna tävlingar! Det finns uppsjöar spelbolag som säkert kan öppna även en totolucka på travbanan för både kontantspel och trevligheter med hjälp av övriga sponsorer. Att vara livegen och inte ens få bestämma sina egna tävlingsdagar eller tävlingspropositioner gynnar i varje fall varken breddsport eller intresset för hästar och travsport.

Vem kan öppna spelbolag?

Licens för vadhållning, svårare var det inte.

Det är öppet för alla att söka licens för att anordna vadhållning. Sedan 1 januari 2019 är det möjligt för andra spelbolag än ATG att erbjuda vadhållning på hästsporttävlingar. Licensinnehavarna har oftast sin bas utomlands. Enligt Konkurrensverket har omreglering inte förändrat förhållanden på marknaden nämnvärt, ATG har fortsatt stark ställning med spel på hästar.

Licens för vadhållning 8 kap. spellagen (2018:1138) omfattar vadhållning online och annan vadhållning, såsom vadhållning som avser utfallet på elektroniskt simulerade sporthändelser. Totalt finns 92 spelbolag registrerade. Ett par har fått licens indragen efter att ha misskött sig.

Konkurrensverket pekar på ett antal brister hos ATG och Svenska Spel. Kraftfullt när det gäller ATG – inte hållbart att ATG ska fortsätta att finansiera hästnäringen. Att hästnäringen får finansiering från ATG:s ”överskott” är ingen hållbar finansieringsmodell enligt Konkurrensverket, här riskeras att ytterligare stärka ATG:s redan dominerande ställning.

Kaffeburkar som prispengar är förbi, det är 2022 och dags att agera.

Hovtramp/Ilse

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)