STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Vinna eller försvinna?

2022-03-13

 

Spel på hästar kan också vara att vinna eller försvinna

Speldjävulens baksida vill man inte uppleva på nära håll, men sympatilira lite på hästar man känner är spännande och även lönar sig ibland. Det finns många tragedier bakom spelberoende, eftersom alla spelare är lika övertygade om att – snart händer det!

Dajmen var en välkänd storspelare och gäst på Solvalla under många år, en trogen spelare som äntligen lyckades få in en storvinst (20,7mkr) Det blev för mycket att smälta och han fick aldrig njuta av vinsten.

Har faktiskt ett ex som fick in en liknande summa på kontot, men han blev varken trevligare, generösare eller gladare för det. Nä, inte en spänn blev det åt hans egen dotter, finns säkert en diagnos för sånt också. Ett större klirr i kassan kan förändra en person både till det bättre och sämre, det enda som är säkert är att man får ingenting med sig i graven. 

Brukar inte skriva om spel särskilt ofta, föredrar spänningen runt hästarna utan att nödvändigtvis spela, och i stallet under en travdag har man annat att tänka på än spel. Roligast är att få rätt, helst när oddsen är höga och ingen har trott på just den hästen eller kusken. Men. Äntligen blev det rejäla V75 överraskningar på Åby, kryddat med megajackpot som lockbete åt spelarna. Konstigast? Att inte utdelningen blev högre? Hade varit kul att veta vilka jättesystem som fick med alla sju vinnarna.

 

Foto: TR-Media - Simon Helm och Listas Tingeling 

Har svårt att tro att Micke Nybrink hade sju rätt på sitt system, det han inte visar, trots att han spikade en 1% häst, redan två dagar innan. Var faktiskt tvungen att kontrollera. Ibland blir det vinstlott även för tipstorskar. Ja, jag hade också prickat för  Listas Tingeling och Simon Helm, men det berodde på helt andra orsaker. Grabben är rar och hästvänlig, det räcker för mig. Kan man knappast säga om alla tränare och kuskar.

Många praktsmällar på Åby V75. Fulla lopp och oväntade vinnare.

Inte särskilt ofta en 12-årig starthäst vinner Guld på V75, segertid 1.10,0ak/1640m.Tycoon Conway Hall med danske Fleming Jensen. Fleming som i tidigare liv red galopphästar och selade om till travsport. Mest känd för sin träning på sandstränderna i Danmark.

Foto: TR-Media/Malin Albinsson

Rik kunde man bli enbart på rätt Trio i ett lopp, gav 40.070,3 i odds!!! Fyrtiotusen gånger insats. Hade räckt med två spänn och att man hade lyssnat på kuskens intervju före loppet. Per Lennartsson vann V75-6 odds 30,83 med Cala Mayorde B. Då var det definitivt klippt! Före Ray del Roy med Maria Törnqvist och Haha Ha med Thomas Uhrberg, då åkte de flesta spelare ut med badvattnet.

V75 loppens odds blev 1.82, 3,68, 24,33, 11,36, 1,76, 30,83, 6,24, borde ha gett högre utdelning för sju rätt?

7 rätt 1.987.140:. 6 rätt 3.298:- 5 rätt 131:-

Låg utdelning, med tanke på vinnaroddsen och multijackpott? Nästan 18 millar för spelarna att slåss om.

 

ATG skärmdump - upplopp Amalencius B.B och Best Of Dream Trio

När åkte dina ögonbryn upp i pannan under V75 dagen?

Det var kul att se! sa Micke Nybrink. Vilken pajas, fattar han inte? Svammel som lurar tittare att han är rolig, på hästarnas bekostnad. Brukar inte kommentera styrningar men nu gick fan skam på torra land. Och kuttersmycket bredvid säger ingenting vettigt, trots gedigen bakgrund.

Kim Erikssons lånestyrning åt Admir Zukanowich (Bengt Holm) kommer vi sent att glömma! Dessutom sista start i Sverige för Best Of Dream Trio som är såld till Norge. Ingen GPS-klocka, inget förstånd? När en så makalöst fin häst får kravla utvändigt om Örjan Kihlström i överljudsfart med favoriten Amalencius B.B måste man ju fundera hur somliga tänkte? Örjan som aldrig rör en fena i onödan, ignorerar uppvaktningen helt, bara behåller sin plats. Inte första idiotstyrning med lånehäst, men vad tänkte han utvändigt på, ingen uppfattning alls om hur fort det gick?

Smaken är ju helt klart delad, Micke Nybrink gillar när hästar ”tävlar” men har noll koll på vad det innebär för häst och hästägare, inget man borde kalla ”kul grej” när man sitter som låtsasexpert i Tv-rutan. Styrningen har åtminstone i efterhand mycket övrigt att önska. Om kusken åtminstone hade varit lite mindre styv i korken och arrogant i intervjun efter loppet. Det var knappast en ”lugn dödens” det handlade om, snarare repris på lånekuskens oförmåga att läsa konkurrentens avspända kroppsspråk. Kihlström, kallad Sobrilström av vissa belackare, är en av världens bästa kuskar, som sällan torskar en målstrid.

Med Åbys dubbla open stretch känns styrningen oprofessionell. Tur att Best of Dream Trios bakgrund är Alessandro Gocciadoro. En vanlig häst hade säkert legat kvar i boxen dagen efter. Best of Dream Trio ruskar säkert bara på sig och kliver på transporten till Norge. Meningen med dessa elaka rader? Påvisa att det finns lånekuskar och så finns det lånekuskar man inte vill låna ut sin häst åt. Smaken är som baken, delad.

 

Foto: Hovtramp - auktionshäst

Auktionerna (på nätet ) står som spön i backen.

Men vad hjälper det om man inte säljer?

Så här skrev Tarzan före senaste nätauktion:

Apropå mina uppfödningar testar jag ett nytt grepp redan i kväll.

Jag tar ut sex toppfina tvååringar efter Uncle Lasse under klubban.

Alla sex är färdiga för att köra fort med och ser verkligen jättefina ut.

Testet blir på ASVT:s internetauktion som lanserat fräsch ansiktslyftning

Internetauktion 2022-03-08

Tvååringar från Stall TZ/Stefan Melander:

Starthäst: Gear Tracking - Scarlet Knight Lady Iron 80.000 Åter

Tvååringar :

 Crowd Control - Uncle Lasse Sharklet 70.000 Åter

Sky Diving - Uncle Lasse Digital Air 60.000 Åter

Parameter - Uncle Lasse Common Shaft 90.000 Åter

Party Crasher - Uncle Lasse Raiseyourglass 66.000 Jonathan Bardun.

Recognizing - Uncle Lasse Recline 70.000 Åter

Towering Heights - Uncle Lasse Digital Insight 75.000 Åter

En enda 2-åring släpptes iväg från Stall TZ, gillade han inte den? Hade varit ett intressant svar. Eller inte...

Hovtramp/Ilse

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)