STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Inte alla hästar hemma!

2022-03-18


Vad är det frågan om?

Varken knäppgöken eller Svensk Travsports lakejer verkar ha "alla hästar hemma"!

I alla andra omöjliga sammanhang kör ST över både folk, aktiva, reglemente och resten, de gör precis som de själva vill, men inte i det här fallet? Man undrar ju varför. Det finns massor av finstilta klausuler att använda i reglement och Code of Conduct (en helt meningslös skapelse.)

Är man rehabiliterad (varning för 104 sidor) bara för att man lovat Domstolen att aldrig mer våldföra sig på hästar, låta hunden slippa övergrepp och bli en snäll pojke. Räcker det med att lova? Bevisligen. Åtminstone för att jobba på en travbana med gott om travhästar att studera närmare, och få tillbaks körlicensen av Svensk Travsport, och få köra travlopp som om ingenting hade hänt!  

 

Hovtramp/Ilse 

Det leasade stoet som knäppgöken videofilmade när han "körde över" åkte hem så fort händelserna (videofilmer) kom fram i dagsljus, ägaren hämtade stoet som en oljad blixt. Videofilmerna figurerade en längre tid i cyber-rymden, en riktig kurs i tidelag, hur man betäcker ett sto och en hund (Grand Danois).

Äckligt för normala människor men det är säkert lika vidrigt att behöva ha en sån person i stallet bredvid sig eller på samma stallbacke. Förundersökningsprotokoll/FUP (länk ovan) omfattar 104 sidor, bläddra gärna fram för att konstatera att denna offentliga handling (sex med djur) inte är någon skröna eller dokumenterad på ren elakhet, det här är begågna, regelrätta övergrepp mot djur som inte kunnat försvara sig.

Men nu är licensen tillbaks igen och allt är glömt. Nä, det hjälper inte att byta namn. Alla vet, travsporten är inte större än så. Från Granlund till Almqvist men fortfarande samma person, född 1992 med licens K1 på Kalmar.

Får knappast jobba nån mer gång i tidigare stortränares stallar, vem fasen törs riskera övergrepp på hästägarnas hästar? Pedofiler och våldtäktsmän går att kemiskt kastrera, vad gör man med nån som ”sätter på hästar och hundar”? Svensk Travsports gembärare kan ju börja med att plocka bort licensen och sätta förbud att vistas på travbanor eller hästanläggningar. Som bekant får man ju inte ens låsa stallet om brandförsäkring ska följas, så det är bara att knalla in och hämta vad man behöver.

Kalmar 220319 kör denna Jocke i lopp 1 (Seattle Mews) och lopp 9 (Capital T Franklin) US. Stefan Granlund (fader) tränar och Stall Uffe äger/deläger hästarna. Man tar sig för pannan. Vid ett tidigare tillfälle när kusken skulle köra lopp blev det rejält motstånd på travbanan och regelrätta hot riktades mot honom, tills Svensk Travsport strök hästen han skulle ha kört.

Hur det går i morgon vet vi inte ännu, bara att en proffstränare på samma travbana lagt ut en stor bild av en travhäst på nätet med texten ”Rör inte min Kompis”.  Modigt, ofta är det ju de seriösa hästmänniskorna som tar strid och som straffas, inte puckona och förövarna. Kanske dyker någon från Djurens Rätt upp på travbanan, eller nån annan aktivist som fattat att ”här finns inte alla hästar hemma.” Spännande fortsättning följer, imorgon på Kalmar lopp 1 och lopp 9...

 

Hovtramp/foto - isblåsa hjälper inte i det här fallet...

För er som inte är så uppdaterade på galenskaper kan nämnas att redan 2008 avslöjade Expressens David Baas ett hemligt djursexnätverk, han såg till att bli ”inbjuden” till sexträffen inhyrd på ett dagis. Reportern bevittnade hur lagledaren hade sex med en tik. Reportern gick ut och kräktes, men gjorde därefter en upprörande artikelserie och påverkade även att dåvarande jordbruksminister Eskil Erlandsson (C) inte längre kom undan ett nytt lagförslag och senare lagändring.

Hovtramp/Ilse - Eskil Erlandsson

Det gick inte längre att försvara att det saknades en fungerande lag som förbjöd sex med djur. Jordbruksministern tog upp ämnet i Riksdagens talarstol, om hur djur kan nyttjas sexuellt. Det klippet på YouTube fick 68.000 träffar under en kort tid. Få artikel-serier har väckt så stort raseri bland läsarna i Expressen. Ett friskhetstecken tycker jag. Släpp lös dem på Kalmar i morgon. Fast kanske tur att de inte vet.

Det tog några hundra år att ändra på lagen från 1600-talet, djurplågeri är förbjudet men att bevisa att djuret lider av sexövergrepp är svårare…1734 års lag skrev – Hvar som hafver tidelag med fä, elelr andra oskäliga djur, then skal halshuggas, och i båle brännas, varde ock samma djur tillika dödadt och brändt.

Jag nöjer mig personligen med att nån namnbytare inte får tillgång till travhästar och får inneha licens, men kommer han nära nån häst jag ”känner” kan mycket väl gamla lagar dammas av och nyttjas i min värld. Galenskap på hög nivå!

Hovtramp/Ilse

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)