STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

En helt vanlig breddloppsdag på "Valla" - så mycket bättre än urvattnade V75:or

2020-06-15

Äntligen lite otippbara lopp!

Alla bilder från Hovtramp foto/Lasse

Så jäkla trött på alla söndertjatade, urvattnade V75:or när man kastat bort en hel förmiddag i lopparkivet och fått skrynklor i pannan med 575 spänn i belöning. Bättre med lite äkta travsport. Fint väder, publik och trängselfritt på stallbacken och travbanan.

Tråkigt? Nä. Breddloppsdagar, då kryper de fram allihop från sina gömställen, alla de småtränare och kuskar man kände förr och har undrat över om de haft orken att fortsätta!

Grattis till er alla äkta hästmänniskor, som skiter i etablissemanget och umgås med sina hästar istället. De får nog dessvärre även bättre kommunikationer med de fyrbenta än med Svensk Travsport. Där verkar det ha slagit runt ordentligt.

Trots Proppen-skandalen, trots Gocciadoros popstall med Björn Goop, trots att vedervärdiga människor fått behålla sina licenser står ni där i gäststallen, trivs, pratar, skrattar och tar galopperna med en klackspark.

Stig H (född 1945) i sulkycomeback, sevärt!

Ändå roligare känns det att StigH valde ett 10.000:- lopp för sin comeback, där även Carina Sköld passade på att kränga på sig en lånad dress efter fölbox och behövlig vila, Carina körde senast lopp 2018.

-För fet för den egna dressen (egna ord) och hade bara tre att välja på vid lån av sulkykostym - Svante Båth, Roger Walmann eller Skräcken. Sugröret (Carina) har alltid varit smal som en sticka, och med den vinnarskallen lär hon nog komma i egna dressen snart igen.

Under tiden som Carina vilat upp sig har det hänt en hel del på vagnsfronten. Tipsnissar och spelare ska veta om kuskarna kör i en bike, hybrid elelr sulky. Bäst att prova vagnen innan man kör ut, vore ju skämsigt om man blåste av i loppet...

nää, så här kan man ju inte ligga i lopp!

Såja, nu börjar det kännas lite segervittring...

Carina spanar in Stig H som skrittar runt på stallbacken...

Såja, nu känns ju Västerbo Brazilia riktigt pigg...

Fixi Mearas, 3:a i Stig H comebacken...

...bara ett varv kvar.

Kylkudde på huvudet och kylslang på benen lindrar.

Nä, det går inte att planera travlopp! Nån körde rätt över benen på den andra och vagnarna krokade ihop, men nån fick inga böter, däremot fick Sugröret böter, dömt är dömt så då återstår nog bara att åka hem och granska styrningarna i lopparkivet.

Häftigt nytillskott i montésporten, Jonathan Carré

Montéloppet avlöpte smärtfritt, mestvinnande ryttare kunde inte låta bli att besöka breddloppsdagen, så där rök den vinstchansen för övriga. Självklart ska ingen skugga falla över en duktig ryttare, som givetvis alltid sitter på dugliga hästar, men vissa propositioner under breddloppsdagar kunde gott och väl vara vikta för enbart nykläckta ryttare.

Vann skönhetstävlingen...

Objektet för Hovtramps intresse såg ut som en miljon, men galopperade i loppet. Barfota eller inte är ofta frågan, sen måste banunderlaget passa hästen också. Tränare anmäler starthästen som barfota eller med skor, nä tyvärr, man hinner inte både få tillstånd och slå på skor innan loppet. Bättre lycka nästa gång.

En extrem utveckling i en materialsport styrd av spelare. Såg faktiskt en häst i senaste V75 som inte fick plats i sin vagn, slog sig ordentligt och galopperade. Nä, de fick inte byta vagn innan start. Det är långt till Boden om man bor söderut och galopperar.

Tack alla aktiva för att ni orkar fortsätta att tävla om kaffepengar!

Hovtramp/Ilse

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)