STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Små mörka moln, på din himmel blå...

2022-04-09

 

Hovtramp/Lasse - Monimaker spejar...

Armadan är på väg...

Nu kommer de! Vilka då? Utländska travtränarinvasionen som ska ha filialer i Sverige under storlopps-säsong. Inga vanliga emigranter, de som reser med fyrbenta underdjur på turistvisum.

Nä, under vintertid vill ingen komma hit, de vet ju knappt vad en brodd är, än mindre har de lust att frysa och skotta snö. Lite av välfärdsemigranter, som skördar stora framgångar i svenska travlopp när solen skiner. Seriösa och mindre seriösa på väg. Spännande motstånd, visst, men i så fall utan mattpiskare och dopning. Vi tyar inte mer! Vad säger man?

Benvenuto in Svezia?

”Vi är sporten” måste ta bättre hand om gästerna, fixa tolkar och reglementen på respektive språk. Hästfolk orkar inte uppleva en enda gul kusk eller hans lärjungar på fel ställen en gång till. Det är mycket viktigare med tolk före lopp än i vinnarcirkeln. Finns ju Google translate för bövelen.

För en gångs skull tog Tarzan upp invasionen i sin krönika, fast han behöver nog inte rädas motstånd med sina underdjur och förmodligen ändå fler på väg från andra sidan Atlanten.

Hovtramp/Lasse - arg märr

Små mörka moln, eller kanske hade gänget helt enkelt fel svenskalärare i plugget? Maken till dålig fantasi och ordförråd får man leta efter, när tipsnissar leker hästsportjournalister. Det borde snart bli ett rejält stjärnfall, vanligast förekommande ord är givetvis – stjärna.

Som ”gubben” sa – den som ingen stjärna e ska stjärnor se! Sen drog han upp sju hål i käkremmen, och det var ju inte så snällt. Hästen vann. Suck.

Rubriker hämtade i travexpressen

Stjärnans nya vapen ska ge en rosa biljett

Superstjärnan blir inte lätt att plocka

Mellostjärnans sorg

Stjärnan, här är min bästa chans på V75

Nu blir det snart stjärnfall, eller Expressen, byt skribenter så vi slipper skämmas på travsportens bekostnad. Lite kan man väl ändå kräva. 


Hovtramp/Lasse - program, var är tränaren?

Kuskststistik! Pfuii! Jag vill veta vilka tränare som startar sina hästar!

Verkar vara globalt problem på travbanorna, vad är det sekretariatens sportchefer inte fattar? Tror de att enda intresse travfolk har är landets LÅNEKUSKAR? Gör en spalt för kuskar och en för tränare i program, eller ge fan i båda!

Varje gång man vill veta om en tränare startar får man zappa in på Svensk Travsport, sen måste man försöka stava rätt efternamn på tränaren, kan du stava till kåljini, zukkanovitch eller gåccadårå? Nähä, då får du söka på häst som tränaren har, stava rätt för bövelen, tryck på tränarens namn och...se där, just den pållen du letat efter i en hel kvart ska starta! Vi är travsporten? Ursäkta mig...

Det finns hästägare och så finns det hästägare, det de senare har gemensamt kan sammanfattas i en enda mening - de går över lik för uppmärksamhet och strålkastarljus...

Tycker alla människor förtjänar en chans”

Svenske storhästägaren flyttade V75-häst till skandaltränare. Så seriöst. Då är det många även i Sverige, som borde få en andra chans, eller hur? Enda problem är att det har de redan fått! Både han som hade slangar och sprutor på hatthyllan och han som borde vart kemiskt kastrerad, körde lopp i veckan, förhoppningsvis har hemmabanan ögonen på honom, annars blir fler fyrbenta påsatta.

Årets Häst - Travgalan när det begav sig...

När det ”bara” handlar om hästägande kan vi vara övernes om att hästägaren bestämmer. Oavsett hur många/några andelar de har i hästen. Tränare får sällan bestämma rubbet, vissa hästägare lägger sig till och med i träningen, det de valt och betalar för.

Andra visar prov på extremt låg kunskap om travsport, när de tror att alla dyra auktionsinköp de gjort har gräddfil till Elitlopp. När den typen hästägare inte får tillräckligt med respons flyttas hästar till tränare som kan ”trolla” alternativt tränare som förstått var skon klämmer, och ger dem företräde i mobilen, uppmärksamhet de aldrig fick på dagis. Alltid samma sort, oavsett ursprung. Har några på lager, men de spar vi.

Hovtramp/Ilse - Öltält på Solvalla under Elitlopp

När öl blir ett "problem"

– Det är ölpriser du kan förvänta dig i stora delar av samhället i dag, särskilt i jämförelse med andra idrottsevenemang. Vi investerar dessutom överskottet tillbaka i brittisk galoppsport, sa talespersonen.

Om svar till öldrickaren är sant, kanske det är lösningen för Solvalla på Elitloppet! Oj vad prispengar det skulle rasa in! Har vid ett par tillfällen betraktat hur vakter på travbanan - mellan stallbacke och publikplats - muddrat besökares väskor, för att inget eget drickbart ska finnas i väskorna. Sen säljer man extremstora mängder ÖL i speciella öltält för dyra pengar, så det var definitivt inte hälsan eller travryktet man var rädd om! Nån som sett årsredovisningen från Elitloppets öl-siffror?

Hovtramp/Ilse - vakter kontrollerar väskor under Elitloppshelg

Överskottet från öl-försäljning i brittisk galoppsport redovisas.

Kan man tro på det? Överskott (det som blir kvar) påstår ju även ATG att de berikar trav&galoppsporten med, tro det den som vill. Här handlar det mer om vad som blir kvar. Många miljoner försvinner på vägen. Investeringar, Fonder, fast inte på rätt ställen. Stora, tomma skrytbyggen på travbanor, är det inte Silvergrisar så en tom Pinne (tidigare Kanal75-huset) ser tomt ut? Börja inte granska bortslarvade travmiljoner på felinvesteringar och fördyrade omkostnader. Då blir det kräksjuka de luxe.

Inte enbart travsport drabbas. Galoppbanor ligger i träda och den lilla sporten måste gå i vinteride ungefär som en nallebjörn i skogen. Kanske dags för revision, alternativt ”bidrag” till aktiva som inte kunnat starta på sin hemmabana (Bro Galopp.) Pengen för oplacerade hästar räcker inte till resa mellan Bro och Jägersro. Ifall att. Upphandlare med ekonomiskt sinne verkar ont om i de flesta avseenden inom trav och galoppbranschen.

I politik har ju vissa åtminstone vett att avgå, när de känner undergångsröken, ett friskhetstecken. Borde vissa i travsportens maktkorridorer göra också. Åtminstone de som mest fungerar som hyllvärmare, år efter år. Om Svensk Travsport nu ska kunna marknadsföra sig som  – Vi är sporten. Då finns det inget att skylla på längre.

Mot Jägersro och V75

Hovtramp/Ilse

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)