STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

En kuskdress för mycket, eller kanske tre?

2022-04-16

 

 

Dressed for success eller tre dressar för mycket?

Thomas Åhlund b-tränare från Bollnäs, född 1964, turnerar flitigt med sina tre hästar. Fairplay du Mirel (FR) plockar pengar utan att vinna ihjäl sig, Millan Töll (124/14-10-1) startar ofta och i hårt sällskap och inte att förglömma, slitvargen Vacqueyras (167/21-6-16) med 1,4 på kontot.

Som kusk tillhör Åhlund "de där som vill köra själv" sätter bara upp lånekusk om det krävs för propositionen för hästarna. Såg honom förra sommaren vid ett tillfälle där min delägda häst startade i samma lopp.

Just i det loppet blev det sju (7) omstarter och Thomas Åhlund blev kallad bonnjävel av kuskar i samma lopp som skrek – åk hem din idiot. Trevligt uppförande eller hur? Han förorsakade en omstart och åkte ut.

Hovtramp/Lasse - Dino Dollar, älskad även när han åker ut...

Min pålle skötte sig, stressar inte upp sig i onödan,  men åkte ut efter femte omstart då hästen i främre ledet (spår 2 framför 9) tvärnitade, reste sig på bakbenen i starten. Vad gör man i rygg? För att undvika att köra rätt över banans gullegris blev det vingel och tvärstopp på haser, undvikande av olycka. Den som orsakade eländet med spår 2 i främre led fick ingenting för tvärnit, blev inte ens bötfälld eller utvisad. Ibland undrar man bara vad fan det handlar om. De filmsekvenserna (omstarterna) kan användas på Wångens Domar-utbildning.

Är Thomas Åhlunds dress ett problem? Är det någon som mår illa? Bara om man har ”rätt åsikter” och är politiskt korrekt i vårt underbart demokratiska land, då mår man säkert illa.

    

Hovtramp/Lasse Sofiero ÖL     TR-Bild/Malin A - Cash Buddy - snabba cash

I samma garderob som Åhlunds kuskjacka hänger Björn Goops och Johan Untersteiners dressar, med osmaklig sponsring och allt annat än godkända enligt travsportens dressregler, om vi nu ska ha dem... Så. Thomas Åhlunds dress är varken mer upprörande eller störande än Björn Goops och Johan Untersteinars, oavsett tycke och smak.

Däremot kan dressfrågan vara befogad. Kanske är det precis som i Proppen-gate, någon i ”huset” som inte kan läsa det finstilta och har godkänt de lyckliga sponsorerna. Fråga återstår, ska en eller alla tre bort?

 

Får man ha vilken dress man vill som tränare och hästägare?

Svar nej, men tydligen ja. Reklam ska sitta på dressens fram och baksida, totalt utrymme 450 kvadratcentimeter, förbud på ärmar. Inom banans område, tävlingsbana och innerplan i samband med tävling, får aktiva inte bära reklam för spelbolag, olika spelvarianter, varumärken med anknytning till tobak, alkohol, spel, krigsindustri, politik, våld och porr...

Nu bränns det rejält, det är förbjudet att marknadsföra tobak och alkohol i alla former, men vilken handläggare på ST/Svensk travsport släppte igenom Goop och Untersteiners dressar? Svensk Travsport ska ju godkänna både dressreklam (företag) och dressutseende.

Björn Goops sponsor Sofieros ÖL säljs i alkoholstyrkor 2,25%, 2,8%, 3,5%, 4,6%, 5,2%, 5,9% respektive 7,5%. Skål!

Johan Untersteiner sponsor Cash Buddy är ett företag som lånar ut snabba cash utan säkerhet. Sms-lån, privatlån och Lyxfällan nästa? Vart tog Etik och moral vägen? Skuldränta? Jomenvisst, beror på lånestorlek. Prisexempel 25.000 med lånetid 5 år. Bunden årsränta 26,05% effektiv årsränta 29,40% i slutänden 44.955 spänn när lånet är betalt.

Tja, travbanan är säkert ett utmärkt tillfälle för Cash Buddy att hitta presumtiva kunder? Vem har inte varit pank efter sista loppet, sms-lån?

Thomas Åhlund startade två hästar V75 Gävle skärtorsdag, Milan Töll och V75-profilen Vacqueyras i sin nya, något annorlunda tävlingsdress. Var det nån som kräktes när de såg dressen? Möjligtvis nätmobben, det är ju stor skillnad mellan Åhlund, Goop och Untersteiner. Eller hur?

Hovtramp/Ilse - stallvakten letar öl och sprit...

Samma öl som ingen får bära med sig in på Solvallas område men säljs i tunnor på insidan under Elitloppshelg. Samma öl som Goop gör sponsorreklam för sen lång tid tillbaks. Hur fan tänkte man i huset?

Cash Buddy då? Är det etiskt och moraliskt riktigt att skylta med snabba cash på en kuskdress, har vi inte nog med spelnissbrukare, som gärna tar ett sms-lån när kontot är tömt, för att spela på hästar. Dubbelmoral. Minst skada gör Thomas Åhlunds dress, bara en retsticka för de som känner sig politiskt korrekta och anser att SD har brunare rötter än Sossarna. Lite historisk uppdatering skadar aldrig. Den blå blomman på dressryggen är ganska oförarglig, så länge vi har åsiktsfrihet på riktigt. Thomas Åhlund kandiderade till landstingsfullmäktige för Sverigedemokraterna i Gävleborg 2014 och har nu Sverigedemokraternas partisymbol på dressryggen. Tycker det är modigt, våga stå för sina åsikter. Det kostar. 

 

Som uppväxt under en mycket röd fana med en farsa som gick först i demonstrationstågen och var aktiv i partitoppen, blev man som unge ganska van vid att ”kärringarna” på gården tystnade när han kom där i sin rock och hatt med portfölj under armen. Hade han inte haft en så hög position på jobbet hade de nog inte ens hälsat ordentligt. De hälsade av rädsla, farsan pekade alltid med hela handen och hade pondus.

Ingen behöver vara orolig, som vuxen tar jag ingen skit, låter inte ens andra behandla någon utvald illa, byggt enbart på en politisk åsikt.   

 

Hovtramp/Lasse - Ilses hästägardress

Funderar på vad jag ska välja själv på nästa hästägardress, min är ju rent av tråkig jämfört med Åhlund, Goop och Untersteiners...

Kanske sambons företag? nä visst fan, sitter ju redan på en ryggtavla. Hur vore det att bli sponsrad av Vagisan, Viagra eller Analklåda, fast då får sponsorn pröjsa rejält! Förmodligen bättre cash än öl och sms-lån. Om man fick välja vem man ville att pryda rygg och bröst på en dress?Cancerfonden, Läkare utan gränser, kanske. Fast de behöver inte betala.

Trevlig lördag och var snälla mot varandra i onödan!

Hovtramp/Ilse

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)