STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Nä, det blir inget "Små grodorna" i år heller

2020-06-18


Trav-tåget tuffar på genom Sverige och bara travhästar och spel står på agendan, för vem kan hoppa av tåget  i farten utan att ens ha vunnit! Inte ens de aktiva, kulorna måste rulla in till varje pris om det ska räcka till hö och havre. Men ojdå, snapsen blir odrucken, blommorna vissnar och barnen gråter när Midsommarstången står där odansad och oanvänd.

publikfritt blir det, men inte Coronafritt....Hovtramp/Lasse

Förresten, ”Små grodorna” är ingen förlust, det är ändå en nidvisa om fransmännen, visste ni det? Den ”pursvenska” sångleken som förknippas med svensk midsommar och ringdans har ingen svensk koppling från början, skrevs av ren och skär elakhet under kriget mellan britter och fransoser.      

                   

Ko-ack, ack, ack ko-ack-ack-ack...ej öron, ej ögon, ej svansar hava de…Tja, det stämmer, blinda och döva förlorade soldaterna Napoleon-kriget.

Hur blir då Midsommaren i Trav-Sverige?

Torsdag (uppladdningen då man måste handla!) körs lopp på Axevalla, Dannero och Rättvik. Man får kolla i mobilen medan man langar varor i kundvagnen och rusar mellan Systembolaget och ICA-Maxi.

Årjäng travbana - Hovtramp/Lasse

Fredag (Midsommarafton) är det Årjäng som står för fiolerna, eller Hagmyren. med elva lopp på självaste stång-aftonen!

Hallsta-Lotus - Hovtramp/Lasse

Svårt att motstå för kallblodsfolket är Hallsta-Lotus lopp, med försök och 60 pix i Finalen till den som vinner.

Lördag är vi lagom trötta efter sappandet på mobilen, uppkoppling till ATG Live eller Trav-TV, med klämkäcka stintor och kuttersmycken, åsså Micke Nyfiken förstås. Han som helt går in för att vara politiskt korrekt (mot Svensk Travsport) och har slutat att sprida galla över de aktiva. Inga hästar är längre halta eller av på mitten och lånekuskarnas största beundrare har taggat ner ordentligt.

Fornaboda, Lindesberg - Hovtramp/Lasse

Lindesberg med Midsommarloppet (väcker familjenostalgi) eller Rättviks högklassiga Breeders och anrika Midsommardans för högsta Elitklassen. Blir man halvknall hinner man styra över till Oviken (var fan det nu ligger, där har jag aldrig haft nån starthäst…) eller varför inte Skellefteå 17.30?

Hovtramp/Lasse

När man redan bidragit med spel till de tidigarelagda travbanorna och behöver ta igen sina förlorade slantar. Då återstår det bara att ta nya tag. Om brodden i hästdojorna är borta på Skellefteåbanan finns säkert något spelbart. Synd vore ju om bajken halkade omkring så att huvudstången kom på sned.

Hovtramp/Lasse

Äntligen söndag, nu kan man vila ut efter en lång spel och mindre sporthelg med trav. Nä, det kunde man inte. Nu vankas det nämligen Arvika och lite senare på eftermiddagen K som i Kalmar.

Härliga Kalmar, där kan det smälla till ordentligt i kuponghögen. Varken 1996 eller 2011 lyckades någon pricka in Kalmars V75:a. År 2005 gav V75:an på Kalmar bara 769 kronor men 2007 blev det 45 miljoner kronor! Minns dagen som igår. Tanten som satt med vinstkupongen hade spikat Johnny Takter med en 57-odsare som alla har glömt (Real Desire.) Antagligen tyckte hon att Johnny var snygg, hittar ingen annan anledning.

Hovtramp/Ilse - Johan Lejon selar ut, lugnt och fint och själv...

Johan Lejon tränade skrällen Real Desire och Rutger Raket som var storfavorit och spik på många system med Björn Goop var långt ifrån sin rätta form…Hästen hade glömt att dricka, fick halsproblem och startförbud efter loppet. Så kan det gå.

Program till Kalmar på söndag, vem vill inte bli miljonär?

Stalltips, alla blir inte lyckligare av storvinster, tro mig. Somliga blev bara ändå drygare, fetare och tristare. Men framför allt, ändå snålare!

Värsta exemplet på oflyt med storvinst är nog ändå stackars Anders ”Dajmen” (välkänd spelare) som till slut efter många sorger och bedrövelser äntligen hittade rätt kvinna, gifte sig och fick samtidigt in storkovan på liret, en jättevinst på 20 millar... men föll död ner vid frukostbordet bara någon dag senare.

Fem högsta vinsterna

Plats, Summa, Datum, Bana

1. 47 360 999 kronor, 7 juli 2007 på Halmstad

2. 45 285 093 kronor, 24 juni 2007 på Kalmar

3. 33 149 592 kronor, 19 augusti 1996 på Åby

4. 32 231 761 kronor, 29 maj 2005 på Solvalla

5. 24 315 984 kronor, 29 januari 2005 på Axevalla

 

Trevlig Midsommar!

Hovtramp/Ilse & Lasse

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)