STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Vi är travsporten?

2022-04-24

 

Vad sa du, sa du?

...att det är fan sista gången det här ämnet ventileras!

Vad betyder STRIKT? sträng, hård, rigorös. Bra, då vet vi.

STRIKT TRÄNARANSVAR/Svensk Travsport

Inom svensk travsport finns ett tränaransvar som är strikt. Det innebär att tränaren alltid är ansvarig för de hästar han tränar.

Kan man verkligen bli förbannad på en krönika? Svar ja.

SulkySports Chefsredaktör Claes Freidenvall behöver uppgradera ordkunskap och juridisk kompetens? Har alltid betraktat den mannen som politiskt överkorrekt, vattenkammad, en ordentlig pappersdrake, under Travrondsåren överarbetade, på gränsen till tråkiga artiklar och reportage. Men (som i Let´s Dance) Tony har ofta rätt...


Hovtramp/Lasse - Ilse och Tony

Att jämföra växter i en hage ! med veterinärjournaler som åligger varenda travtränare att inhämta, fylla i med hjälp av behandlande stallveterinär, bevaka med strikt tränaransvar, vad är så svårt att förstå? Enbart rubrik i Freidenwalls krönika – Att ärva ansvar - nackhåren reser sig utan hjälp.

   

Vet han v(ä)rkligen inte? Är det på riktigt elelr vill han ha uppmärksamhet? Vi ärver ju till och med skulder i ett dödsbo, som ”kvittas” innan eventuellt överskott utdelas till närmast anhöriga arvtagare.

Att ta någon i försvar som bevisligen uppgraderat sin egen vetskap med ideliga knapptryck och personligt lösen, på Pathways Usa-sida!? Samma kille som inte ens veta vem man jobbar åt? inte ha en aaaning om nånting, huvudperson i den största skandal som drabbat svensk travsport (hittills.) Åtminstone i spaltmeter, till och med VITA HUSET, expresident Trump kommenterade!

Samma Redén (oavsett målvakt eller inte) som köpt hästar i parti av (ö)känd ”hästhandlare” under flera år. Skada är redan skedd, ska definitivt inte tas i försvar av en enda journalist inklusive Freidenwall som borde vetat bättre och har spaltutrymme att skriva vettigare saker i.  

Alternativ till plåster - omförhandla STRIKT TRÄNARANSVAR, men se då för bövelen till att representant från TRAVTRÄNARNA snabbt skottas in i Styrelsen. Alternativ 2 – ST:s VD Maria Croon LexRedén-anmäler ST, eftersom ST bär halva ansvaret och skulden.

Finns det några travtränare som är tillräckligt rika, modiga eller stridslystna och som vågar ta strid mot Svensk Travsport?

 

Svar: Robert Bergh, Stefan Melander, Jörgen Westholm och Lutfi Kolgjini

De som bevisligen har både kompetens och törs ge svar på tal, vågar vara obekväma hamnar sällan där de behövs allra bäst, på en stol i styrelserummen. För där sitter ju redan kompisinvalda som följt med badvattnet och sällan opponerar sig. En gråzon som ställer till besvär för alla aktiva utövare. Som dessutom betalar deras arvoden och lön.


Hovtramp foto - Silvergrisen

Jodå, vi hade arbetslagsmöten under mina sju år i huset, där bland andra Remy Nilson/ATG satt med vid kaffebordet och såg till att vi skötte oss.

Näringsmoguler och styrelseproffs går aktivas ärenden utan tillräcklig kunskap om det som ska avhandlas. Jag säger inte att man måste ha fått x antal skenturer eller skottat skit i flera år, men praktik och teori är två skilda världar. Fast… har du en miljard på banken, förmildrande omständighet. Då behöver du inte kunna någonting. Du sitter helt plötsligt i sjutton styrelser och har arvode för allihop, du är ett styrelseproffs.

Vad kostar det att opponera sig om du bara har kunskap, erfarenhet och mål i käften? Beror på vilka som spelar i samma lag, din sociala status och antalet styrelseuppdrag. Könskvotering (senare år) har kvoterat in ett par snälla pappersdockor. Insikt om avsaknad av ”kompetens” valde även in mediatränad nickedocka från lånesulky. Nä, inga travtränare som kommer direkt till möten med andan i halsen från fortkörning i gummibrallor.

 

Hur man blir obekväm? Genom att säga och skriva det man tänker.

Floskler rapas upp om värdegrund, transparens och yttrandefrihet, spel för gallerierna. Tur att ingen lägger upp en pod, det som sas direkt efter mötet på väg ut... Nä, har upplevt samma skenhelighet överallt, oavsett ponny eller fullvuxen häst. Övriga frågor? Nä kamrater, nu fikar vi!

 

Hovtramp/Lasse - "Tarzan"

För några år sen blev Stefan Melander obekväm. 

Med sina Expressen-krönikor, som fortfarande väcker insomnade till liv. Tarzan ansågs som travsportens största HOT, i Silvergrisen alltså. Man tar sig för pannan.

Yttrandefriheten ska vi vara mycket rädda om” tyckte ST:s budbärare samtidigt som de diskuterade vad Tarzan skrev i sin krönika...

Sprida goda nyheter om svensk travsport, vem gör det? ATG och Kanal 75 kanske? Mediabolaget kostar svensk travsport ca 280 miljoner kronor/år, en timkostnad på ca 32 000 kronor dygnet runt, året runt.

Reklam ”filmer” inspelade på andra sidan jordklotet, med hästflockar som aldrig sett en travbana och skulle bli registrerade. När det finns så mycket roligt, trevligt, tittarvänligt från ”helt vanliga stall” runtom i Sverige! Skäms.

Nä, har inte glömt. Solvallas VD, sportchef och kommunikationschef dissekerade i en POD hur travsportens pressfolk ska uttrycka sig i media.

Stefan Melander, Solvalla ansågs just då som ett av de största hoten för travsporten, enligt nån flummig utredning i Silvergrisen. Kanske var ST:s sportchefer staplade på varandra avundsjuka över uppmärksamheten? Krönikan ansågs som det absolut största hotet för travsportens image! Snacka om att  öka upplaga fredagar, med hjälp av Tarzan. Ett klart infantilt påhopp som tar lång tid att svälja.

Krönikor som borde varit hemläxa i Silvergrisen för alla anställda.

 

Utdrag ur Lutfis Krönika...

Valberedning som är korrupt

Lutfi Kolgjini lider enligt egen utsago av rättvisepatos, orädd oavsett vem han munhuggs med. Här skrapas inte med foten, han har byggt sitt imperium själv. Maktmissbruk, fusk och korruption finns på agendan, oavsett om han är strejkledare eller ber nån att "go and fuck yourself." Senaste utbrott, ST:s korruption - när kompisar väljer kompisar.

Valberedningens styrelseförslag där Travtränarnas Riksförbund (TR) inte representeras och inskickade valförslag inte ens fick kippa efter luft!

– De som styr oss lever bortom verkligheten, då måste jag säga ifrån. ST försöker sig på en kupp och åsidosätta demokratin. Stadgar är lagar och alla vet hur svårt det är att ändra på en lag och så ska det vara också. Nu har vi en valberedning som är korrupt och det har jag svårt att ta till mig.

Hur fan är det möjligt?”

–Föreslagen styrelse är inte kapabel, travsporten behöver en styrelse som är stark och smart och tar tag i sportens största problem. Det gör man inte när man drivs av särintressen. En professionell styrelse borde veta hur sporten är uppbyggd och handla därefter. Mitt i dessa tider har valberedningen dessutom föreslagit en arvodeshöjning. Hur fan är det möjligt med tanke på hur det ser ut för oss aktiva?

 

Oförändrade arvoden… innebär 220 000 kr till Ordförande, 110 000 kr till vice ordförande och 90 000 kr till övriga ledamöter. 

Travtränarnas Riksförbund (TR) ska vara en maktfaktor, de företräder väldigt många. Jag tycker vi ska använda oss av helt andra stridsmetoder, som att bara stänga ner butiken, att vi samlar ihop oss och bojkottar, så kan de som vill köra de resterande loppen göra så. Man kan undra varför kallblodssporten har en styrelsemedlem och inte proffstränarna, mitt i allt demokratiskt snack.

 

Hovtramp/Lasse - Westholm och Tarzan besiktigar häst

Proffstränare Jörgen Westholm har kämpat för travsporten sen stenåldern, tröttnade av förklarliga skäl till slut. När han ”kritiserade” hemmabanan tyckte styrelseordföranden att han kunde byta bana om det inte passade. Vad är det för sorts styrelsefolk? Vem fan har valt in en dylik person på travbanan, kompisar?

Under en period satt en styrelseledamot i både Svensk Travsport och ATG:s styrelse, samtidigt! Borde man inte ha tänkt efter före? Självklart risk för jäv, inte minst när Svensk Travsport eventuellt ska teckna nya avtal -  med andra spelbolag än ATG. Borde inte nickedockan som satt på två stolar samtidigt och aldrig har några åsikter om någonting (saknar en krönika!) fattat själv, man kan ju inte både ha kakan och äta upp den.

Hovtramp/Ilse - är travsporten en bubbla?

För er som inte vet vem som representerar hemmabanan ligger här ett protokoll från ett stormöte.

Trevlig söndag med G75, för vi vill ju vinna 26 miljoner, eller hur?

Hovtramp/Ilse


Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)