STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Du som har jobbet, skärp dig!

2022-05-15

.

Hovtramp/Lasse -Duxieme Piscous

Skärp er program-makare!

Variera för bövelen omslagen på travbaneprogrammen, är så j-a trött på samma nunor, varenda gång, har ni noll kreativ fantasi? ta hjälp!

Minns med glädje tiden på EAP/Pressbild i Hästsportens Hus när ”Bolla” program-makare från Solvalla sekreteriat letade efter häftiga, otroliga och roliga bilder, varenda vecka. Utan att klippa av varken ben eller viktiga detaljer för nån löjlig annons, rätt över fotot. Vart tog inlevelsen vägen? Vi vet hur Örjan, Erik och Redén ser ut vid det här laget.

Efterlys!

Saknas. TRÄNARE (statistik) vill inte ha enbart KUSKLISTA i banprogram. Ska man v(ä)rkligen behöva påpeka en så jävla självklar sak. Om man följer vissa tränares starter, utan att kunna namn på varenda kuse i aktuellt stall, så ska man väl direkt kunna se om tränaren har några hästar till start den dagen, i respektive banprogram. 

Men, nä, det gick inte att hitta, i flera banprogram fanns bara listor, på samma utnötta lånekuskar som startar den dagen på travbanan. Personligen skiter jag väl i vika lånekuskar som gästar travbanan, vill bara veta, och kräver att få veta vilka hästar TRÄNAREN jag letar efter startar. Letade nyss i Bollnäs program 14 maj, jodå kusklista fanns med lånekuskar staplade på varandra, och i vilka lopp de kör. Men, jag vill veta om just den TRÄNAREN startar hästar den här dagen! Omslag får däremot godkänt, ovanligt kreativt med en helt vanlig tjej. I Will Survive och Theres Henriksson vid andra raka segern. Foto: Christer Norin/ALN.

Hovtramp foto - vem startar den här dagen?

Alternativ 1 när bara lånekuskar presenteras i programmet är att bläddra igenom alla lopp, leta efter tränaren.

Alternativ 2, sappa in på Svensk Travsport, leta reda på tränarens kommande starter, de du inte kommer att hitta, om du inte har exakt rätt stavning på tränarens namn, inklusive såna där små tecken som ’ och på rätt ställe. Rede’n, Vide’n, nä det gick inte, tecknet på fel ställe (enligt ST).

Alternativ 3, nu börjar jag bli trött, slår namn på en häst jag minns från stallet på sökfunktion (stava rätt)!  Då först får jag rätt stavning på tränarens namn, eventuella starter och lånekuskar. Hade varit betydligt enklare om banprogram publicerat en kusklista och en TRÄNARlista. Suck.

 

EAP/Einar Andersson Örjan med pappa Ivar

Solvalla fredag 13 maj har Örjan på omslaget, javisst ja han fyller ju 60 år! Men han fyller inte år varenda vecka, eller hur? I Solvallas banprogram finns både dagens tränare och dagens körsvenner. Tack, då slapp jag leta ihjäl mig efter bekanta.

Umåker 13 maj Damklubbens Dag, Örjan på omslaget!? och bara KUSK- statistik. Va fasen, Umåkers travbana långt upp i norr, lägg för helskotta in bilder på damklubbare, hemmahästar eller hemmakuskar!

Romme travbana, letar efter en speciell tränare och häst. Men fredag 13 maj finns bara travbanans lista med ”så bra är dagens kuskar” och Kim Eriksson (Mantorp) på omslag. Fick alltså inte veta om tränaren jag känner startar hästen jag följer, det var mycket viktigare att lägga in en helt löjlig och missvisande ”lista” på lånekuskar och nån enstaka tränare som kör sin häst själv. Tränarna på hemmabanan var inte så viktiga?

Vad är det för folk som anställs på travbanorna? Verkar inte ha bas och grund i att marknadsföra sin egen hemmabana. Samma bana som betalar deras lön. Undrar om de får nån fika i hemmatränarnas stallar? Bara de som är på plats vet svaret.

Hela travsporten ska leva? Vi är travsporten! (ST/svensk travsports annonskampanj) Vilka vi? Kanske dags att nån av de 4,5 sportcheferna på ST hjälper till vid travbanornas programproduktion. ST ”hjälper ju till” med så mycket annat i de aktivas travsport, inte minst propositionerna (tävlingsunderlag) som i vissa delar av landet helt saknar verklighetsuppkoppling, geografiskt och verkar ha noll koll på befintligt hästunderlag i startbar ålder.

Hovtramp foto

Alla de där hästarna... som antingen inte kommer med i lopp (poänglösa hyllvärmare) eller riktigt duktiga hästar upp till miljonen kr intravat, som gång efter annan tvingas möta tillresta avelshingstar och V75 Eliten, på sin egen hemmabana med ”lånestjärnor” i sulkyn. För helskotta, stäng loppen vid en (1) miljon så dugliga hästar slipper bli förnedrade. Hur svårt kan det vara? Många blindstyren på landets sportsekreteriat borde jobba mer undanskymt, till exempel på en inskrivning eller i vaktkuren.

Lika så styrelsefolk som valts in av kompisar och bara jobbar för sitt eget bästa med bytestjänster, egna upphandlingar så fort en planka ska köpas och det ska bestämmas om dyrköpta investeringar, istället för prispengar. Nä, bytesaffärerna syns inte alltid i årsredovisningarna. Ansvarsfrihet har beviljats för Styrelsen, pfuiii! Fakturera mera.

Alternativ för sportanställda, läs på hemmarähjongens befintliga hästunderlag och sluta smöra för ”stjärnkuskar” och Elithästar, värna om den EGNA travbanans fortsatta liv, undvik undergång, ert eget jobb.

Hovtramp/Ilse

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)