STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Vinstpress eller sedelpress?

2022-05-20

 

 

Hur tänkte dom nu, vad är viktigast, pengarna eller sporten?

Kan gälla samtliga inlägg denna gång. En del tänker för mycket och de flesta för lite. Elitloppet närmar sig i skentrav och Solvallas knutar brinner. Enda dagen på året travbanan kan liknas vid en folkfest, med inslag av det mesta som går på två ben.

16 hästar delas in i två försök med åtta hästar i varje försök. De fyra främst placerade hästarna i varje försök är kvalificerade till Elitloppets final. Just nu finns 12 hästar inbjudna, 4 till väntar på rosa biljett.

Don Fanucci Zet (titelförsvarare) hos tränare Daniel Redén/Stall Zet

Snowstorm Hanover (från Tarzan, förvandlad hos Daniel Redén)

Hail Mary - från Bergh till Daniel Redén, ägaren på köpet (hu!)

Whos Who – Travkompaniets häst hos Pasi Aikio på Menhammar

Önas Prince – Per Nordström

Admiral As – reijo Liljendahl

Etonnant (FR) Richard Westerink

Extreme (DK) Steen Juul

Perfetto (Ca) Dagfinn Henriksen

Vernissage Grif (IT) Alessandro Gocciadoro, (filial i Sverige)

Wivid Wise As (IT) Alessandro Gocciadoro

Cokstile (IT) Erik Bondo

Vilka hästar får de sista 4 biljetterna?

Måste vi inte ha en Eriksundshäst i Elitloppet? V75 lördag på Gävle, där trillar vinnaren säkert in i Elitloppsfältet. Kanske även något wildcard så vi får slut på denna väntan. Frågan är bara, blir det Milliondollarrhyme, Beads, Brambling eller Clic Bait som vinner?

Skulle skratta högt om det blev någon av övriga deltagare som vann – Beartime, Gareth Boko, Seismic Wave, Tycoon Conway Hall eller Mindyourvalue W.F. Varken Jerry Riordan eller Robert Bergh är ju någon bluff när det ska ställas i ordning till storlopp, det vet vi. Hoppas för bövelen att vi slipper se fel Hamre smyga omkring under Elitloppet eller tidigare dopingfälldx2, hoppas det blir en praktskräll på Gävle!

   

Bepi bi, var det hästen/hästarna eller skötaren som inte orkade åka till V86-tävlingarna på Åby i onsdags? Både Bepi Bi och Caramel Club ströks för transporthinder. Gammal arkivbild lades ut på nätet med punka. Skötaren på filialen Söderby gård utanför Upplands-Väsby (körde transporten?) hade förmodligen haft bråda dagar att lasta om mellan Solvalla, Mantorp och helgen i Charlottenlund 15/5, Danmark där Zeudi Amg (IT) vann och Vitruvio blev 5:a. Många mil (utom för Örjan Kihlström kusken) som förmodligen flög.

Alessandro Gocciadoro (född -75) har proffslicens på Solvalla som hemmabana, när han inte är hemma i Italien. Filialen på Söderby gård utanför Sthlm visar 28 hästar, ej svenskregistrerade på tränarlistan i Sverige, tillfälligt här för träning och tävling. Mycket jobb.

Så, var det punka på hästarna eller transporten? Åkte man kanske ”hemifrån” för sent utan marginal? Att inte hinna fram till V86-tävlingar i tid med två hästar i lopp som kan innebära start i Sweden Cup?

Pfuii! Nästan varenda byhåla med bensinmack kan hyra ut hästsläp och buss kan fixas på två röda millesekunder, efter vägen bor massor av travfolk. Tror fan inte att någon, inte ens gul kusk, missar chansen att vara med i Sweden Cup under Elitloppshelgen. Det var väl inte från Parma i Italien man skulle åka mot Åby? enligt ST-listan står ju hästarna på svenska filialen utanför Solvalla. Konstig strykning, kanske hade de käkat för mycket godsaker till lunch, karenslistan har ju 96 timmar och fjorton dagar att välja på. Gul kusks hästar fanns med på aprils PRE-prover, flera stycken. Inte ens lite starkliniment funkar nu för tiden för nära start. Här ligger inte en hund begraven, kanske en hel kennel (som Bo Östman brukar säga.) 

Arkivbild Bepi Bi snabbjobb

Någon dag senare gick Bepi Bi och en kompis fort inne på Solvalla, och då menar jag fort. Såg tydligen kanon ut och formen verkade strålande. I vivi devono vedere!

A-tränare kan förlora licensen – riskerar konkurs

Som vanligt ligger en svart skuggperson uppe på medias rubriker. Nä, vem är det nu då som slarvat med skatt, moms eller något ändå värre? Alla undrar så klart vem men får vänta tills det kommer på löpsedlarna. Aj då. Inte första gången och inte sista. Somliga passar definitivt inte att ha tränarlicens, varken som person, kusk eller tränare.

Det borde intagningen på Wången upptäckt redan när det begav sig vid intervjuerna. Lite fingertoppskänsla måste väl även licensgruppen ha, man ärver ju varken talang eller social kompetens bara för att farsan är duktig och har lyckats vända skutan ett flertal gånger. Lite slarv där också, eller mycket faktiskt. Man kan inte heller som proffstränare räkna med att alltid bli räddad av familj eller sitt travsällskap, speciellt inte om man dessutom är oseriös, skiter i att betala räkningar, men handlar friskt, vilket tyder på dåligt omdöme. Hoppas personalen fått sin lön och skatten är inbetald.

Omslaget och rubriktexten på Spel-Ronden:

Duon som gör V75 enkelt. Vem i helskotta vill ha en enkel V75:a och några kronor i vinst!? Mormor ute i skogen? Man spelar väl inte vecka efter vecka för att vinna några fisiga kronor! Dummare än dumt, och dessutom på omslag till Spel-Ronden. Har det brunnit på redaktionen?

Nu tar vi nya tag!

Hovtramp/Ilse

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)