STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Snart dags för proppbeslut!

2020-06-25

Vad är det egentligen som händer i Svensk Travsports korridorer? 

Hovtramp/Lasse

Tidsfristen för ST är snart slut, oavsett om man heter Croon, Aviou....vad i hela friden heter hon egentligen, Korpens exfru eller Göran Wahlman och så förstås den externt inplockade juridiska kompetens som inhandlats. Kanske för att undvika en ny Estlandskatastrof.

Känns ju skönt, att någon som kan språket engelska ordentligt, har lagboken uppgraderad och kan läsa reglementet hos uppdragsgivaren Svensk Travsport, som inte är en myndighet. Ja, det har väldigt snart gått 30 dagar sedan Propulsion segrade i årets Elitloppet. Bara två dagar efter Elitloppet exploderade nyheten om att Propulsion var/är nervsnittad sedan 2015 i USA då hästen var fyra år.

Enligt reglementet får svenska hästar inte tävla om sådant ingrepp registrerats.

Paragraf 33:

Konstateras det inom 30 dagar från det att loppet körts att häst inte varit startberättigad skall häst bort strykas

Om aktuellt reglemente ska följas ? har Travsportens högborg fram till 30 juni på sig att plocka bort Propulsion som vinnare i Solvallas Internationella Elitlopp 2020. Loppet kördes den 31 maj.

Vi väntar med spänning på att förtroendet för Svensk Travsport ska återupprättas, att handläggare (speciellt på export/importavdelningen) i framtiden måste ha gedigen språkkunskap, att alla som handlägger någonting i Silvergrisen ska ha lite mer än "akademiska kunskaper." Eller tvärtom, lite mer än ex. CV som exhästskötare, extravtränare. Åtminstone bas och grund i och utanför boxen samt vetskap om hur nutidens travtränare fungerar/eller inte, det vore absolut inte fel. 

Hovtramp/Ilse

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)