STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

HYBRIS!

2022-10-18


Hybris, på riktigt!

Press och media skapar ”stjärnor” av unga talanger på löpande band, som till slut blir så övertygade om sin egen odödlighet att de tror att de kan bära sig åt hur som helst. Knappt hinner licensen torka och de vita handskarna kommit på förrän de glömmer det viktigaste av allt, ödmjukhet och respekt. Verkar vara en bortglömd detalj på licensutbildningarna.

Att kalla domarkåren för idioter i en vinnarcirkel ger inga pluspoäng, speciellt inte när filmsekvens från loppet visar något helt annat.
Oavsett framgångarna på Solängets travbana i Örrnsköldsvik med tre segrar på V75 via lånehästarna Antonio Trot, Knutte Sting och Laredo Boko, krävs betydligt bättre självinsikt.

Domarna granskade löpningsfilmen, där kusken gick ut snävt mot The Oak L.A. och Jenny Engfors, ca 700 meter från mål.
Efter lång väntan kom resultatet: Laredo Boko fick behålla segern.

Foto: TR-Bild

I vinnarcirkeln påtalade Tuppkycklingen att han var orolig för domarnas bedömning ”eftersom det sitter dårar där uppe”.Äntligen blev det lite fart på domarna i ostkupan, 2 000 kronor i böter för snäv körning och 5 000 kronor i böter för olämpligt uppträdande.


– Vi ansåg att det var grovt, man säger inte så. Därför gjorde vi en markering. Det här är något jag kommer att ta med mig i gruppen med riksdomare för att diskutera vidare men bestraffningen står fast. Jag tror inte att sådant uttalande hade accepterats i exempelvis hockey eller fotboll, sa riksdomaren Jan Törnqvist.
Beslutet kan inte överklagas.

...är benägen att hålla med, i stridens hetta måste även skitungar lära sig att uppföra sig, oavsett om det svider eller inte. Vett och etikett är en bortglömd ingrediens i licensutbildningen. 

TJÄNSTGÖRANDE FUNKTIONÄRER
Måldomare: Annika Eklund
Måldomarnämnd: Per-Olof Wiklund, Sören Agnemo, Sandra Swärdsudd
Bandomare: Hans Lind
Bandomarnämnd: Caroline Lundgren, Benny Jonsson
Riksdomare STL, lopp 5-11: Jan Törnqvist

Hovtramp/Ilse

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)