STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Kritisera mera, eller "låt gå" ?

2022-11-19

 

Kritisera mera eller åtgärda problem, helst igår!
Vad säljer flest lösnummer? våld, porr och blod. Oavsett om det handlar om två eller fyrbenta.
 
Man blir lätt trött på allt utom hästar - gängvåld, krishantering och klimatångest, pfuii! ...hellre skumma ”hästvärlden” och bena ut vilka som är ”korrupta” eller bara helt enkelt lågbegåvade. Ska fundera på om det finns några ljusglimtar, blir lätt färgad av alla juridiska dokuments baksida, som ligger på skrivbordet.
 
 
...mycket skriverier om hästexporten till Malta just nu.
Precis som i Sverige så lever många travhästar livets glada dagar och så finns det även en del ”hästfolk” som inte borde ha en enda häst.
 
  
 
Hovtramps reportage i Hästsport från Malta och Gozo
för några år sen blev mest positiv läsning och många nya bekantskaper. Hälsade på exsvenska hästar och fyllde bildarkivet.
 
 
Josefin Johansson på Expressen, publicerade en riktig drapa om Maltas hästar och hästägare. Hon svarade inte på mitt mail - om det är klipp och klistra eller egen Maltaresa och uppfattning? facit enkelt oavsett ämne -
skandaliserande lösnummer säljer!
 
Ryktet spred sig ända till Malta, flera amatörtränare och ett par hästägare tog illa vid sig, finns på min messenger. 
Travronden däremot, hittade genast en ny medarbetare som förmodligen inte är så nogräknad med etik och moral, grattis!
  
 
Hovtramp foto - pressmöte, Maria Croon längst till vänster
 
Ännu ett mesigt uttalande av ST:s kvinnliga hövding
Maria Croon, VD Svensk Travsport, undviker ord som JÄV och olämplig utnämning (Expressen) beträffande Daniel Olssons dubbla roller som försäljningschef på Menhammar och medlem i Avelsvärderingsnämnd.
(O)sociala media gick i spinn i försvar för Daniel Olssons bristande omdöme och oförmåga att inse sin egen jävsituation.
 
Expressen krönika: Hon jamsar hit och dit i stället för att säga vad hon borde säga: – Det är oacceptabelt. Och ska åtgärdas omedelbart
 

Hovtramp/Lasse - Margareta Wallenius Kleberg
 
Menhammar Stuteri och hela travsportens "Maggan" föder varje år upp ca 80 travföl efter egna (och ibland någon uppstallad) avelshingst. Avelsvärderingsnämnden beslutar om hingstars avelsgodkännande och har mandat att hissa eller dissa, vilket bestämmer hingstarnas framtida karriär. Inte minst därför ska väl inte Menhammars medarbetare Daniel Olsson sitta på DEN stolen. Vad är det folk inte förstår?
 

Maria Croon - ”Kommer diskutera med Daniel”

Det innebär att försäljningschefen på Menhammar i nuvarande läge bedömer både Menhammars och andra uppfödares hästar i Avelsvärderingsnämnden. Har svårt att tro att det är Maggans verk.
 
Går det att sitta på dubbla stolar som Daniel Olsson nu gör?
– När Daniel valdes in i nämnden hade han en annan position. Formellt så är det Svensk Travsports styrelse som beslutar om nämndens ledamöter årligen och detta är givetvis en parameter att ta ställning till inför 2023.
 
Hur hanterar Croon som chef den uppkomna situationen?
– Det här har kommit på mitt bord nu. Jag kommer tillsammans med nämnden diskutera läget. Det är viktigt att våra nämnder och kommittéer uppfattas som trovärdiga.
 
- Har du själv reflekterat över att Daniel Olsson, försäljningschef på Menhammar, bedömer andra konkurrenters hästar?
– Jag kommer diskutera med Daniel och nämnden hur vi ska hantera den här frågan framåt, säger Maria Croon.
Var det svar på frågan? Nä.
 
 
Årskort till travbanorna, ST pudlar.
...men är det inte travbanorna som bestämmer om sina egna travbanor? Om de inte ens har mandat att bestämma om petitesser, då förstår man ju varför det ser ut som det gör i travsportens tidigare underbara värld. Fortfarande ett DIGITALT årskort, sorry alla som inte lever i mobilen.
 
Klipp ST Maria Croon senaste VD-brev:
En glädjande nyhet är att det årskort för travsportens aktiva som infördes förra året inför 2023 kommer vara ännu mer förmånligt. Nu kommer nämligen årskortet innebära fritt inträde på publikplats under alla tävlingsdagar, hela året. Det innebär att kortet gäller som inträde såväl under Elitloppshelgen som en breddloppstävling." Det är givetvis glädjande för alla kortinnehavare som besöker travbanor när det är större travdagar, Elitloppet t ex. Vi (ST?) missunnar ingen fritt inträde.
 
 
Kommer travbanorna att få bistånd från ST för förlorad biljettförsäljning?
En rimlig symbolisk kostnad för entre’ har nog inte många besökare något emot, men cirkusen med Elitloppsbiljetter... både tröttsamt och skämmigt!
 
Bortsett från oetiska biljettförsäljningar till storloppsdagar, vart tog banornas självbestämmanderätt vägen när det gäller inträde eller inte? Har ST kört över travsällskapen? beslutsordning? Har ST övertagit samtliga travbanors lokala affärsverksamhet?
 
 
Matts Olsson - förkortat klipp - måste bara visa! 
Facit till travsportens orättvisa.
 
En som varit med ängre i gamet är Mathias Alm. Proffstränare ett tag men fick aldrig rörelsen att lyfta. Driver stall med sambon Louise Frumerie och vann med 7-årige Nille Sånna. En valack som inte är någon stjärna men som gnetar på i det tysta, snuddar vid 300 000. Alm gav hästen perfekt resa i rygg på ledaren och gled enkelt förbi via open stretch.
 
– Det roligaste var att få visa att hästen fungerade. Om det sen är 40 000 eller 10 000 i förstapris är skit samma, sa Mathias med ett stänk av bitterhet i rösten.
 
Nille Sånna tävlade Halmstad 10/10, fick tio dagars startförbud för dålig prestation. – Vad kunde jag göra? Satt i tredje inner och fick en stentrött Forest Man i knäet 700 kvar. Vi drogs hopplöst sist och när vi fick fritt var täten nästan inne på upploppet. Ingen mening att driva Nille Sånna i det läget, förklarade Alm.
 
Bakläxa till Halmstads domarkår i det racet!
 
Trevlig lördag!
Hovtramp/Ilse
 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)