STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Sälja lösnummer och klick viktigare än sanningen?

2022-12-13

Foto: Hovtramp/Lasse 

Lösnummer säljer?

Svar ja. Även Travronden (i viss mån) lever på låsta artiklar med rubriker som skapar nyfikenhet. 

Expressen och Aftonbladets rubriksättare lever på klick och lösnummer. Feta rubriker måste skapas, oavsett sanningshalt och avsaknad av källor. Du läser oftare att ”någon” har sökts för kommentar utan napp, än motsatsen.

När hästsportens aktiva klampat i syltburken går det svallvågor på osociala media. Ingen orkar vänta på att resultat från undersökning och analyser ska sammanställas. De som har uppgiften att försöka hålla hästsport ren från doping, vanvård, galenskaper av alla slag blir misstrodda, felciterade, beskyllda för att ha agerat felaktigt och hoppat på ”fel personer”. Travsport skapar sina idoler, framgång negligerar.

När ST/Svensk Travsports veterinäravdelning gör utryckning nattetid beskylls de av proppmätt advokat för att ha agerat med inhyrd polis (går det ens?) Tror knappast att det nattliga besöket görs utan ordentligt på fötterna? Professionell licens dras inte in med omedelbar verkan, om inget hittats (konfiskerats) på plats och utan ordentlig grund. Påhälsningen nattetid hos A-tränaren har rört upp rejäla spekulationer, men bara närmast sörjande vet sanningshalt.

Hovtramp/Ilse - legitimerade...

Oavsett om veterinär, sjuksköterska eller kvackare med nattskift fanns på plats i stallet, hade det inte gått 96 timmar från påfyllning till tänkt start? I efterhand skulle starthäst naturligtvis strykas från V75  3/12 och nattbesök i var av akut karaktär. Utredning får avvaktas. Många ”saltprodukter” florerar på marknaden, med tillsatt ”näringslösning” inte minst hos tränarens kompis i godisbutiken Gävle.

”Nätets travsiter” i ärende förklara för oss som inget begriper ger bara ett löjes skimmer. Inte minst från aktiva ”insatta” personer med förkärlek för italienska metoder, som ger hästar vingar. Hur man än ser på inträffad incident uppstår frågor, inte minst för aktiva med hästar som tävlat i samma lopp. Snart får vi veta vilka som var på plats i stallet nattetid, och vad som var avsikten. Det här är inget pokerbord och berör betydligt fler än tränaren och hästen!

Oavsett Uvabecks advokathjälp (tror inte ST behöver darra) och eventuellt beslagtagen bevisföring, borde väl alla aktiva vara tacksamma att ST agerar, så mycket som sopats under mattan tidigare för att undvika raserade korthus. Tränaren uttalade sig via sitt juridiska ombud, alla anklagelser är felaktiga och han vill återfå licens i väntan på att analyser färdigställs.

– Han mår väldigt dåligt på grund av det som hänt. Hans uppfattning är att han inte har utfört något felaktig behandling av den aktuella hästen eller någon annan häst. Det finns ingen grund för dopningsanklagelser,  sa Uvabeck till Hudiksvalls Tidning.

    

Hoppas för travsportens skull att det stämmer! ST:s medarbetare har haft nog med utsparkade skämskuddar senaste år. Advokater är däremot ett släkte för sig, enda uppgift är att gå över lik och rentvå kunden, oavsett skyldig eller inte.

Uvabeck är välkänd i travsport och ger ofta en arrogant framtoning, oavsett brottsmål, ambition är säkert att sätta sig i respekt och lura motpart att det finns trumf på hand. Att rentvå skyldiga är ingen lätt uppgift. I rättsliga sammanhang är inte kompistjänster tillåtet. Uvabeck lyckades tidigare krossa flera hästägares och företrädarens krav på ett antal döda hästar, till förmån för Björn Goop. Med orden fullständigt uteslutet gjorde han samtidigt ett rejält övertramp, jävsituation uppstod som hästägare hos Goop och ersättare fick snabbt ta över...

...Fast det blir nog som med Kung Åkes grisfösare? När stjärnadvokat Silly Billy lyckades trolla bort fakta med att elpinnen saknade batteri!

Sanningen vinner inte alltid, med stor plånbok kommer man långt. Frågan är hur långt det räcker i den just nu licenslösa tränarens fall? Fortsättning följer.

Hovtramp/Ilse

Antal kommentarer: 1

2022-12-13 17:15:05 - Svante Holmqvist, kirsholm@outlook.com

Hej Ilse.
Fortsätt med att fästa på pränt vad många tycker. Du är påläst och uttrycker vad de flesta vet men som den så kallade rättssäkerheten döljer. Och ”klickvärlden” är rubriksättarnas dopingpreparat.
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)