STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Staketkuskar och babblare

2023-03-04

 

Trav-Tv:s ingredienser är sannerligen blandad konfekt!

Staketkuskar och bladdrare, hyllvärmare och experter.

Vad är en staketkusk?

Som staketkusk kan man få jättefint jobb!

Trav-TV firade hela 30 år i rutan 2021, tiden går fort när man har roligt? Kanske mer ett nödvändigt ont, åtminstone för oss som vill följa hästarna i realtid, utan att vi kan åka till varenda travbana i hela Sverige.

Idag svämmas TV-studion över av kvinnfolk, staplade på varandra. Vad hände? Könskvotering vid jobbsök? Borde väl som ”kvinna” knappast klaga, men har ingen feministisk ådra och föredrar kompetens.

Massinvationen av ”brudar” är inte enbart positivt, spelare-aktiva och trav-TV-publik måste ju få lite mer än babbel och överröstande av varandra. Javisst ja, Micke Nybrink är ju bisittare, han med bäst-före-datum. Fast han verkar ha konverterat till kärring, en riktig fegis med enbart stall Zet på näthinnan.

Vad borde ett Trav-TV CV innehålla?

Travkompetens, helst med praktisk bakgrund. Oj. Där föll Micke Nybrink snabbt ut ur rutan, tillsammans med ett par kvinns, inte minst hon som babblar och flåsar mest, ställer även flest korkade frågor till de aktiva.

Mediaträning och helst också lite styling! Ansvarig för garderob verkar obefintligt. RÖSTEN! Pipig, i ständig falsett, skär genom huvudet som knivar rakt igenom TV-rutan. Hjälp! Då räcker det inte med kompetens.

Tjejigt, fnittrigt eller babbligt i TV-rutan? Tror ingen aktiv utövare vill skämmas för travsport, oj där föll minst två kvinnliga hyllvärmare ner från pinnen de sitter på.

Hovtramp/Ilse - Sandra (Svensson) Märtensson

Sandra sitter säkert, har nödvändig kompetens, behövs och har tuffat på sig lite på slutet.

Vilka minns vi och varför?

Petra Nordlund, Lydia Capolioccio, Gry Forsell, Jessica Almenäs. Där fanns ett flertal guldkorn.

På killhyllan minns man (med fasa) Benny Haag och Sven Melander, Professorn. Loket gjorde massor av nytta och fick Trav-publiken att bli folklig. Tomas Nilsson (ex travtränare) korrekt ut i fingerspetsarna, uppfattades (tydligen) som tråkig? En av de bästa på delad plats med Johan Edlund.

Hans G Lindskog hade alla meriter för de flesta uppgifter i en TV-ruta, men dög inte åt Trav-TV. Blev Vinnar-Ambassadör åt ATG istället, säkert mycket roligare uppgift!

Redaktionen på ATG LIVE borde välja folk till studion med mycket bättre omsorg. Det är väl inte buskis travsporten ska sälja? Här får babblet ett ansikte och staketkuskarna blir mätta.

En av "Larvens" medarbetare har konstant mun-diarré, man hinner aldrig höra vad han säger, oavsett om han sitter i TV-rutan eller springer omkring på stallbackarna.

Motsatsen? Extränaren som har så nasal röst att det gränsar till hypnos, men stort kunnande. Meriter i sulkyn är inte alltid enbart underbart i en travstudio, allt får inte narcissistiskt handla om ”allt ljus på mig” och dåtid. Så fort en häst dyker upp i rutan hittas anknytning, för att framhäva sin egen exklusivitet. För någon anatomisk ådra finns inte, räcker absolut inte för rättighet som hältutredare under V75. Då det begav sig, fanns ett helt stall fullt av halta avelshingstar att peka på. Rolig och trevlig privat, men…

För länge sen råkade jag faktiskt irritera en Live-medarbetare med att han halkat in på ett bananskal, eller var det kanske en gräddfil. Känner mig nästan delaktig i hans snabba förkovran. Idag har han alla ”hästar hemma” kommit ikapp och passerat de flesta på ”Liven”. Borde snart få byta plats med Per Skoglund som börjar se trött ut.

Det är inte helt enkelt att behålla fräschör i så många år, bättre då att avgå med flaggan i topp och slippa bli utbränd. Ser honom i Bålsta C ibland, alltid med mobil i ena handen och kundvagn i den andra. Till och med när varorna ska betalas pratas det i mobilen. Ingen är oersättlig och nu finns ju dessutom en tänkbar avbytare.

Snart börjar "eländet" på Trav-TV, för inte fasen åker man ända till Örebro utan eget ärende, åtminstone inte vintertid...

Trevlig lördag!

Hovtramp/Ilse

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)