STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Miljoner kronor byts ut mot en fyrtusing...

2020-08-20

 

Att spelare inte alltid bryr sig om den sportsliga delen i travlopp, (hästarna) det vet vi redan. ATG hade säkert lika gärna kunnat arrangera spel på grodor, sniglar eller sköldpaddor som animerade hästar. Hur gick det förresten med spelet på låtsashästar, måste nog kolla…fan ta ATG om nån av mina döda kusar återuppstått!

Hovtramp/Lasse  - Jim Frick kör istrav på Brunnsviken!

Salig travnestor Jim Frick hängde ut varningsflaggan i god tid, långt före lånekuskarnas inträde på svensk mark. Jim varnade flera gånger för att släppa in för många lånekuskar och förutsåg vad som komma skulle. Lånekuskarna kör numera nästan enbart mot varandra och byter bara plats på prispallen. Följden blir frutsägbar med för låga V75-utdelningar och för många jackpottor.

Gårdagens uppvisning med Jubileumspokalen som huvudattraktion på Solvalla och ett extra inslängt V75 blev inget undantag. Om möjligt värre. Miljonerna dallrade i spelpotten, sen var det över.

Sju (7) lopp fördelades på två (2) kuskar, hur kul är det? förutom för tränare, ägare och hästskötare. Örjan+Goop+Örjan+Goop+Goop+Örjan+Örjan = V75 (4.377:-)

Storloppet med en miljon i förstapris innehöll i stort sett alla just nu ”populära” lånekuskar, utom en. I loppet körde Björn Goop, Örjan Kihlström, Ulf Eriksson, Torbjörn Jansson, Erik Adielsson, Rickard N Skoglund. Åsbjörn Tengsareid (norsk tränare/kusk) körde sin häst själv och Elias Marc körde åt sin pappa Conrad Lugauer. 

Den purunga ”rookien” Magnus A Djuse (född 2000) fick äran att köra Zarenne Fas (IT) åt Jerry Riordan. Underhållning på hög nivå…

Det visade sig ganska snabbt att det här var inte varken Skellefteå eller Solänget. Tvåan i loppet (Stoletheshow) med Rickard N Skoglund i sulkyn (Marcus Lindgren tränar) behöll sin plats invändigt i ledning, med en svettigt pressande Djuse och den stackars Zarenne Fas på utsidan.

Första 500m travades 05,7, 1000m 08,7 och sista 500 efter 10,6, sluttid för vinnaren 2140a 1.10,2. Överljudsfart och underhållning, eller rent av bortstyrning? Man kan kalla den unga lånekusken Djuse för optimistisk, galen, orealistisk eller vad man vill. Kanske hade han körorder från tränaren? Någon intervju eller fråga om JAS-styrningen efter loppet kom inte från någon av de SJU experterna i TV-rutan, så återstår gör bara att gissa. Synd om hästen i alla fall, resten får skylla sig själva. Visst ska de unga, hungriga kuskarna släppas fram, men det går ju att välja strid.

Fakta: Magnus A Djuse (20 år) har 2020 hittills kört 877 lopp med resultat (110-95-93) och inkört 10 millar. En helt fantastisk prestation! Med den statistiken har han givetvis rätt att misslyckas nån gång, men helst inte i storlopp och överljudsfart i dödens.

Hovtramp/Lasse

Ska vi ha det så här?

Enbart lånekuskar som kör mot varandra? Tipsnissarna i kvällspressen fattar ju inte ens vad det handlar om, de rövslickar och gratulerar till höger och vänster. Konstig situation, de fick ju inte ens tillbaks insatsen på kupongen!

Hovtramp/Lasse

Vart tog hästarna och tränarna som kör själva i loppen vägen? Tacka vet jag 2011 när Ralf Karlstedt både tränade, körde och vann Jubileumspokalen med Prince Tagg. Travsporten går snart inte att urvattna mer, lånekuskarna far landet runt med sin väska och pisk och knappt någon enda travtränare vågar köra sin egentränade häst i lopp. Åtminstone inte om någon hästägare äger kusen! Minsta lilla misslyckande så jämförs de med Goop och Örjan. Hästen flyttar, money talks.

Hovtramp/Lasse

Lika bra att äga alla hästar i stallet själv, som Tarzan gör. Frågan är bara vilken bank man ska råna.

Trevlig kväll! (stalltips – ny V75-omgång på lördag…)

Hovtramp/ilse

 

Antal kommentarer: 1

2020-08-21 21:05:33 - Roffe, roffe@steelwheelmc.se

"Att spelare inte alltid bryr sig om den sportsliga delen i travlopp, (hästarna) det vet vi redan. ATG hade säkert lika gärna kunnat arrangera spel på grodor, sniglar eller sköldpaddor som animerade hästar. Hur gick det förresten med spelet på låtsashästar, måste nog kolla…fan ta ATG om nån av mina döda kusar återuppstått!"

Det där var ju något som legendariske chefredaktören, Red Mile,på Ronden förutspådde redan i slutet av 1970-talet. "Släpp ut åtta kålmaskar på en bräda. Rita ett streck och slå vad om vilken som kryper över strecket först."
Det handlade om vart Svenskt trav var på väg under ledning av Atg och ST.
You got me going, nu ska jag läsa resten av inlägget!:)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)