STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Repris i godisbutiken...

2020-10-16

 

 

Godisbutiken slår till…igen!

Två länkar för intresserad av den "juridik" ST utövar...

https://www.travsport.se/siteassets/organisation/beslut/ansvars--och-disciplinnamnden/2020-10-13-2.pdf

https://www.travsport.se/siteassets/organisation/beslut/ansvars--och-disciplinnamnden/2020-10-13.pdf

Svensk Travsport publicerade 13/10 2020 två beslut angående användande av otillåtna medel/substanser. I en tidigare Hovtramp-blogg visades bland annat fransk blister på bild och i text, ett välkänt blister inte minst i travsporten med uråldriga anor. I ett av besluten/domen har just detta medel hittats i tränarens selkammare, bifogar klipp från Svensk Travsports ”dom/beslut” 

Klipp: I selkammaren upptäcktes flertalet preparat , varav ett franskt preparat/blister (Baume Caustique) som innehåller krotonolja vilket är en förbjuden substans och därmed förbjudet att inneha.

I beslut 2 handlade det om ett helt annat medel, Triamcinolonacetonid en glukokortikoid som dämpar immunreaktion och pågående inflammationer. Läkemedlet finns inte i något registrerat läkemedel för häst, i Sverige. Enbart för hund/katt och human användning.

Hovtramp/Ilse 

Både onödigt och trist att travfolk inte förstår innebörden av att använda och förvara förbjudna preparat. Kan det ha undgått någon enda tränare att Svensk Travsport hälsar på i stall. Någonting brister definitivt i den så kallade utbildningen inför tränarlicensen.

Tog tidigare kontakt med Kemikalieinspektionen, Jordbruksverket och Livsmedelsverket, för att utröna hur den i tidigare bloggen Proteinbutiken kunde sälja fransk blister, DMSO och diverse andra förbjudna produkter, helt öppet på nätet!

När Svensk Travsport inte ens reagerar då innehavaren/delägaren av ”nätbutiken” håller travhäst, är licensierad….och har använt en del av godsakerna från sin butik (se tidigare blogg/beslut från Svensk Travsport.)

Hovtramp/Ilse - bara "glad" eller käkat vitaminer?

Hur ska man tänka när man möter ”alla dessa” travrelaterade människor i gäststall på landets travbanor? Tävlar vi på lika villkor, har de fuskat med flit eller var det bara ett olycksfall i arbetet? Den frågan kan inte jag svara på, men är definitivt en fråga för Svensk Travsports ”hästvälfärdsavdelning.”


Hovtramp/Lasse 

Det finns åtskilligt som borde utredas i detta ”jättehus” beläget på Solvalla Travbana. Dagens inlägg från Sulkysports medarbetare inte minst! Att ifrågasättas som oberoende hästsportjournalist, när man enbart ”gör sitt jobb” (grävande journalistik) och bli uppkallad att sitta på den skyldiges stol i tron att man ska bistå med sin kompetens och kunskaper om pågående mer eller mindre strandade Propulsion-utredning, nu har väl externe expolisjuristen i alla fall ”skitit i det blå skåpet” ?!

Ett ”hackande” av hästsportjournalistens vedermödor, som strängt bryter mot alla integritetsförkortningar som finns, nu är det nog dags att ta civila strypgrepp på vederbörande, utanför lokalerna i Silvergrisen. Samtidigt bör externa utredaren (Propulsion-fallet) Roger Lindblom frånSecorum AB ifrågasättas, då övergrepp bevisligen skett rent juridiskt, den ämneskompetens som han anses vara expert på.

Spännande fortsättning följer?

Hovtramp/Ilse

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)