STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Vilket dravel, hur många puckon finns det?

2021-03-21

 

Vilket dravel! Den där trista typen i Trav TV studion berättade precis att hästar efter Love You gillar att gå barfota. Han vet inte ens skillnad mellan gamasch och ganasch, utan att vara elak, när ska vi slippa honom?
Visst är genetik spännande... men tyvärr Peter, det behövs två individer för att det ska bli en avkomma, risken (chansen) är dessvärre lika stor att vissa spermier blir mer lik sin mamma. Har han inte ens hört den där låten som After Dark-gänget sjöng om - Mamma är lik sin mamma...
 
Hovtramp/Lasse - första svenska historiska totoloppet monté 
 
Hovtramp/Lasse - Vincennes, Paris 1994 - fransk monté
 
Svajpade över till Larven (Atg Live) nä, det var lika lila där.
Bamse berättade för sina fans att rida lätt i monte’ stör hästen. Nu får väl ändå någon kompetent (om de finns?) i kulissen ge somliga ett manus. Betvivlar starkt att objektet över huvud taget suttit kvar i en sadel nån längre stund. Möjligtvis i lumpen, undrar om han hade extremkorta stigläder och rumpan rätt upp i galoppsits då? Föregångaren fransk monté red länge lätt sits på länga stigläder under hela loppen, utan att störa varken häst eller medtävlare, men med svenska mått mätt skulle det nog inte finnas många ryttare kvar med ork, balans och styrka nog...
 
 
Veckans skröna, förlåt krönika (Sexpressen) av Robert Bergh
 
Förbud önskas mot jänkarvagnar ...saynomore.
När blir det rättvist i utrustningsreglementet? Kanske när alla har råd att hosta upp 100 papp för en sulky? Om obligatorisk vagn vore en billigare multiflexvariant, FCS Custom för 102.000 eller Chrono för bara 99.000, blev det rättvisare då? Visst finns billigare tävlingsvagnar, inte minst begagnade, men är man sponsrad så kör man ju bara i en enda sorts vagn, eller hur? Stavas Custom. Kan ha fel, men oddset är lågt. Men...då blir ju hela krönikan omvänd marknadsföring för Custom? Och Robert Bergh får motivera sitt bortval av jänkarvagnar bättre...

Ungefär som när Ingemar Stenmark alltid släpade med skidorna i Tv-rutan vid sina korthuggna intervjuer, och märket ELAN lös lång väg. När min gamla kollega Ann Uvhagen (kliniken Solvalla) hade kunnat bära dem åt honom en stund, hon startade ju själv i Lufthansa Cup och var snabb i vändningarna...Det är reklam på riktigt.

Eller om Björn Borg hållt i FEL racket i TV, press och Media, då hade bankkontot omgående skenat åt fel håll. Tänk bara tanken, om Kung Zlatan helt plötsligt skulle visa sig i en T-shirt från Jula eller Rusta, då skulle märket snabbt få en högre status.

Så fungerar marknadsföring. Alltså inte bara som av en händelse, att Sexpressens krönikör Robert Bergh vurmar för att förbjuda jänkarvagnar, har han en sponsor vill de nog inte se honom i en sån. Lite skenhelig krönika i så fall som kräver mer än uppmärksamhet av de på andra sidan planket och trycker gilla utan att fundera på bakgrunden.

Lika illa som när Tarzan vecka innan krönika i samma tidning tyckte det var dags för Malmroth på Solvalla att bjuda in lite amerikaner till Elitloppet, den sista Corona-söndagen i maj. Med gällande reserestriktioner och pågående virusabort på häst blir det nog svårt att smuggla in utländska hästar över gränserna? Fast kanske Tarzan menade senast importerade amerikanare i sitt eget stall, de som redan är här?
Det finns ju några att välja på för Anders Malmroth, bara att åka ut till Tillinge, blunda och peka. 

Capricornus f-17 importerad 2020, Destiny Laughed f-17 importerad 2020, Hollywood Story f-17 importerad 2020, Chestnut Hill h f-17 importerad 2020, Clic Bait h f-16 importerad 2017. Med flera...orkar inte mer...se Svensk Travsport Tarzans träningslista...

Registrera mera, men snälla Jordbruksverket, berätta för bövelen inte varför för de aktiva...för det handlar definitivt inte enbart om det som föreskrivs, och dessutom får många skicka efter blankett i pappersformat, eftersom Geo Map inte hittar en bråkdel av alla stallen. Glöm inte skicka in, vite (böter) väntar för de som är olydiga, Storebror vill se hela dig.
Stalltips - hypotes - det handlar förmodligen om hur många hästar som dör i virusmutationer, kanske lite om gödselhantering och ändå mindre om Hästhälsa, för vart tar de stackars 5000 slakthästarna vägen varje år, alla de som ”bara” saknas i registren. 
 
Hittade en "rolig" text om just registreringen till Jordbruksverket, skriven av en arg tjej, läs gärna och fundera.
 
Hovtramp/Ilse

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)